Een initiatief van Staatsbosbeheer

Land in zicht met de Uitkijktoren Groote Peel

Het Nationaal Park De Groote Peel is toe aan een nieuwe uitkijktoren. De oude toren was onveilig en is afgebroken. Er zijn plannen gesmeed om aan de rolstoelvriendelijke route een nieuwe uitkijktoren van 5 meter hoog te bouwen die ook (deels) rolstoelvriendelijk wordt. Hoe fraai is het dat ook bezoekers met een (fysieke) beperking zo op hoogte natuur en uitzicht kunnen beleven? Draag je ook je steentje bij aan de nieuwe toren? Doneer dan nu!

Door een uitkijktoren te plaatsen in het Nationaal Park De Groote Peel kan de weidsheid van het landschap, één van de karakteristieke eigenschappen van De Groote Peel, optimaal beleefd worden. De toren wordt met twee niveaus gebouwd, waar het onderste platform rolstoeltoegankelijk is. Op de toren komen ook informatiepanelen met uitleg over de zichtlocaties.
De toren is een onderdeel van diverse educatieve programma’s en is bij excursies een goed punt om uitleg te geven over het ontstaan en beheer van het landschap.

De kosten voor de bouw van deze nieuwe uitkijktoren bedragen rond de € 85.000. Met behulp van bedrijven, fondsen, provincie, gemeenten en Staatsbosbeheer hopen we € 80.000 op te halen. Maar ook de bezoekers aan het Nationaal Park De Groote Peel vragen we hun steentje bij te dragen en we rekenen erop een bedrag van € 5.645 via crowdfunding te realiseren.

We hebben bijdragen ontvangen van € 5.000 van de gemeente Peel en Maas, Stichting Jo Bergmans vermogensfonds en van Club Groeneveld. Het waterschap Limburg doneert € 10.000.

Als je als donateur een donatie doet van € 50, dan neemt de boswachter je mee op een avondwandeling en krijg je na afloop een drankje aangeboden in de Peelboerderij.

  • Beleving

4.370,15
opgehaald

5.645,00
streefbedrag

Ik wil graag een factuur ontvangen


Houd me op de hoogte

Een initiatief van Staatsbosbeheer