Een initiatief van Staatsbosbeheer

Wie kent Slot Loevestein niet? Het werd in de Middeleeuwen gebouwd op een strategische plaats in Midden-Nederland en werd later een staatsgevangenis, beroemd om de bijzondere ontsnappingen. Elk jaar gaan hier zo'n 1.000 kinderen van groep 7 en 8 op expeditie. In de uiterwaarden rondom het slot maken ze mini-rivieren, bouwen hun eigen dijk en bekijken waterdiertjes. Onderweg maken ze kennis met de indrukwekkende konikpaarden en Rode Geuzen (runderen) die het gebied begrazen.

Om zoveel mogelijk scholen te laten deelnemen, wordt de prijs zo laag mogelijk gehouden: € 50,- per klas. Maar ieder jaar zijn nieuwe materialen nodig, zoals loepjes, schepnetjes en zoekkaarten. Ook het coördineren van de vrijwilligers en het ontvangen van de scholen kost tijd en dus geld.

De steun van lokale ondernemers en stichtingen helpt daarbij, maar is niet genoeg om dit programma draaiende te houden. Jouw steun is nodig. Wordt donateur en investeer in de Natuurexpeditie bij Slot Loevestein, zodat kinderen oneindig kunnen struinen, ontdekken, leren en beleven!

Expeditie Loevestein wordt mede mogelijk gemaakt door Vermilion Energy, Stichting Le Bric à Brac, Rabobank Bommelerwaard en de Van Voordenstichting.
Dianne Renders

EXPEDITIE LOEVESTEIN
KINDEREN

Een initiatief van Staatsbosbeheer