Image

Consolidated verkleint eigen footprint met 30.000 bomen

24/06/2020Tussen de Dordtse en Sliedrechtse Biesbosch, op agrarisch land langs het Noorderdiep, gaat Staatsbosbeheer in samenwerking met dakspecialist Consolidated Nederland en Buitenfonds nieuw bos aanplanten. Om CO2 vast te leggen én het hele natuurgebied een kwaliteitsimpuls te geven.

 
Consolidated is sinds 2006 bezig om het bedrijf en de producten duurzamer te maken. Dit doen ze door het aanbrengen van zonnepanelen op de daken van hun gebouwen en het elektrisch rijden te stimuleren. Het doel van Consolidated is om niet alleen de huidige CO2-uitstoot van het familiebedrijf te compenseren. Ze willen namelijk de volledige CO2-uitstoot tot aan hun ontstaansgeschiedenis in 1962 uitwissen. De aanplant van 30.000 bomen op 10 hectare grond tussen de Dordtse en de Sliedrechtse Biesbosch is een mooie vervolgstap.
 
Niet alleen is de aanplant van dit bos belangrijk om de opwarming van de aarde te beperken doordat CO2 wordt opgeslagen in de bomen, ook voor dieren en natuur is dit een belangrijke verbetering. Met de aanplant van het nieuwe bos worden de Dordtse en de Sliedrechtse Biesbosch met elkaar verbonden, waardoor allerlei diersoorten kunnen oversteken. En doordat er verschillende soorten bomen geplant worden, krijgen veel verschillende dieren een nieuw leefgebied, dat klimaatbestendig is en beter tegen droogte kan.
 
Naast dieren en natuur profiteren ook anderen van het nieuwe bos. Wandelaars en fietsers kunnen het nieuwe bos bezoeken, een gebied wat ook nu nog tamelijk ontoegankelijk is. 

Lees het volledige artikel van Consolidated hier.