Image

Blotevoetenpad volledig opgeknapt bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

17/06/2017

Kinderen (en hun ouders) die Nationaal Park Drent-Friese Wold bezoeken kunnen veilig gebruik blijven maken van het Blotevoetenpad. Op woensdag 14 juni 2017 werd een cheque van €7.936,60 overhandigd aan de boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer. Met dit geld is het Blotevoetenpad volledig opgeknapt. Kinderen van de BSO van kinderopvang voor Dag en Dou uit Appelscha mogen samen met de aanwezigen het vernieuwde Blotevoetenpad beleven.
 
Buitenfonds
Via het Buitenfonds kunnen particulieren en bedrijven bijdragen aan projecten van Staatsbosbeheer waarvoor geen reguliere financiering beschikbaar is. Boswachter Wenda Kloen vertelt: “Het Blotevoetenpad bestaat al enkele jaren en is erg populair met jaarlijks ongeveer 6.000 bezoekers die deze unieke beleving ervaren. Dat komt mede doordat we de bijdrage voor bezoekers laag houden, ze betalen €2,50 per persoon. Maar een investering in duurzaam hout was hard nodig en dat geld was er niet. Dankzij het Buitenfonds en de vele vrijwilligers zijn alle houten onderdelen vervangen en is er een ruime voetenwasplaats aangelegd”.
 
Lokale hulp
De donaties aan het Buitenfonds zijn gedaan door de provincie Drenthe en het Regionaal Landschap Drents Friese Grensstreek, Run Forest Run, Univé Dichtbij, RCN Vakantiepark de Roggeberg en verschillende particuliere donateurs.
 
Het Blotevoetenpad
Trek je schoenen en sokken uit bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in het Drents-Friese Wold en ga blootvoets op pad. Voor €2,50 per persoon ontvang je een sleutel die je toegang geeft tot het Blotevoetenpad. Een speciaal arrangement kost €4,50 per persoon, met behalve toegang ook limonade en een blotevoeten cupcake. Dat smaakt goed na een tocht van 1,5 kilometer waar de natuur via je tenen naar binnen kruipt!