Image

Kinderen kunnen blijven deelnemen aan Expeditie Loevestein

07/04/2017Dankzij een crowdfundingscampagne van het Buitenfonds kunnen schoolklassen uit de Bommelerwaard, Land van Heusden en Altena en regio Gorinchem/Betuwe deel blijven nemen aan het lesprogramma in de natuur ‘Expeditie Loevestein’. Op donderdag 6 april 2017 werd een cheque van €15.545 overhandigd aan de boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer. Met dit geld kan Expeditie Loevestein voortgezet worden.
 
Investering Loevestein hard nodig
Boswachter Dianne Renders vertelt: “Expeditie Loevestein bestaat al enkele jaren en is succesvol met jaarlijks ongeveer 1000 kinderen die deelnemen. Dat komt mede doordat we de bijdrage van scholen laag houden, ze betalen ongeveer €2,- per leerling. Maar een investering in materialen was hard nodig en dat geld was er niet. Dankzij het Buitenfonds kunnen we nieuwe materialen aanschaffen én doorgaan met het coördineren van de vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar voor Expeditie Loevestein”.
 
Lokale hulp
De donaties aan het Buitenfonds zijn gedaan door Vermilion Energy, Stichting Le Bric-à-brac, Rabobank Bommelerwaard en de Van Voordenstichting. Deze vier partijen hebben ieder hun eigen redenen om te doneren. De donatie van Vermilion Energy is afkomstig uit het omgevingsfonds van dit bedrijf dat een gaswinningslocatie heeft in het Munnikenland. Le Bric-à-brac organiseert jaarlijks een rommelmarkt in een gebied van Staatsbosbeheer en in ruil daarvoor doneert de stichting van iedere bezoeker €1,- aan Expeditie Loevestein. En Rabobank Bommelerwaard en de Van Voordenstichting ondersteunen initiatieven in de Bommelerwaard op het vlak van onder andere onderwijs.
 
Ontdekkingstocht in de natuur
Expeditie Loevestein is een compleet lesprogramma voor groep 7 & 8, dat begint in de klas. Daar leren de kinderen over de dijk die verlegd is. Over de ruimte die de rivier krijgt, waardoor zij droge voeten houden achter de dijk. En waar de natuur ook van profiteert. Dat gaan zij met eigen ogen bekijken tijdens de expeditie. Ze bouwen een eigen dijk, maken minirivieren, gaan op zoek naar waterdiertjes en ontmoeten de grote grazers. Een actieve les, midden in de natuur!