Image

Nieuw kabouterpad Braakman-Noord voor Zeelandse kabouters

16/04/2018Zeelandse kabouters hebben een nieuw thuis gevonden in het splinternieuwe Kabouterpad in natuurgebied Brakaman-Noord. Op zondag 15 april 2018 werd een cheque t.w.v. €4.003 overhandigd aan boswachter Anouk en werd het pad met zo’n 40 kinderen feestelijk geopend. Met puntmuts en rode wangetjes gingen de kinderen op zoek naar kabouters. Uitgerust met een rugzak en opdrachtenboekje bewandelden ze enthousiast het pad en voerden ze onderweg opdrachten uit.
 
Opening
Provinciehoofd van Staatsbosbeheer Dhr. Van Hees en wethouder Dhr. Hulle waren aanwezig om, naast een kleine speech, het pad officieel voor geopend te verklaren. Maar uiteraard stonden de ‘kleine kabouter kinderen’ centraal.
 
Wanneer je het pad gaat lopen begin je natuurlijk in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer; de Braakman boerderij. Hier halen kinderen hun eigen kabouter puntmuts op en worden ze geschminkt, appeltjesrood, net als een kabouter! Met een rugzak, gevuld met drinken en wat lekkers gaan ze onderweg. De ouders of begeleiders krijgen een rugzak met daarin een opdrachtenboek en allerlei attributen om opdrachten mee uit te voeren in het bos. Samen gaan ze op pad om op een speelse wijze kennis te maken met de natuur. En natuurlijk om de kabouters te zoeken. Want in Braakman-Noord wonen kabouters, heus!
 
Kinderen in de natuur
Op een speelse manier in contact komen met de natuur, dat is het doel van de Kabouterpaden van Staatsbosbeheer. Daarom zijn we ontzettend blij dat er dankzij 11 donateurs een nieuw kabouterpad bij is gekomen. Het kabouterpad bij Braakman-Noord is iedere zondag geopend tussen 13.00 en 15.30 uur. Kinderen betalen € 5,- en begeleiders mogen gratis mee. Tot half mei is het pad gratis uit te proberen.