Image

Buitenfonds verwelkomt nieuwe leden Raad van Toezicht

06/11/2020

Natuur dichtbij kunnen beleven, dat is belangrijk voor mensen. Door de coronacrisis beseffen we als nooit tevoren hoe fijn én belangrijk de natuur in ons land is. Het Buitenfonds biedt particulieren en bedrijven de kans om nauw betrokken te zijn bij natuur en bos. Om kinderen buiten te laten ontdekken en leren, om je te verwonderen over cultuurhistorische schatten, of om je hoofd leeg te maken in de natuur die ons land rijk is. Het Buitenfonds is sinds november 2015 actief op de goede doelenmarkt en groeit vanuit de opstartfase verder door. Per 22 oktober jl. heeft Buitenfonds een nieuwe Raad van Toezicht geïnstalleerd die bestaat uit Connie Maathuis, Evert den Boer en Paul van Nunen.

Connie Maathuis is ondernemer en bestuurder en neemt als ervaren toezichthouder de voorzittersrol op zich. Evert den Boer is CEO bij Enexis Group en brengt expertise op het gebied van hernieuwbare energie en duurzaamheid mee. Paul van Nunen, directeur van Brainport Eindhoven, heeft jarenlange ervaring in een politiek-maatschappelijke netwerkomgeving.

Directeur Henriët Leenen: “Ik bedank de vertrekkende leden van de vorige Raad van Toezicht heel hartelijk voor hun jarenlange inzet en enthousiasme voor onze stichting. Mede dankzij hen zijn we waar we nu staan. Tegelijk ben ik zeer verheugd over de komst van de nieuwe leden die met een diverse achtergrond zowel financiële expertise als strategische en politiek-bestuurlijke deskundigheid brengen. Nu de pioniersfase van Buitenfonds voorbij is, helpt de ervaring van de nieuwe leden ons om verder vorm te geven aan de groei en de verdere uitbouw van Buitenfonds. Wij zien de toekomst positief in.”

Buitenfonds heeft de afgelopen jaren een groot aantal private fondsen geworven. Bedrijven hebben zich via Buitenfonds verbonden aan de realisatie van waardevolle projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer waarvoor geen andere financiering (meer) beschikbaar is, zoals bosherstel en aanleg van nieuw bos. Naast bijdragen vanuit het bedrijfsleven realiseert Buitenfonds ook boswachtersprojecten via crowdfunding en ontvangt zij een groeiend aantal schenkingen en vragen over legaten.

Lees hier de pdf van dit bericht.