Image

Mindervaliden weer het Bargerveen op met nieuwe Veenland Express

13/10/2017Natuur dichtbij de mensen. Dat is waar Staatsbosbeheer zicht sterk voor maakt. Iedereen moet kunnen genieten van de natuur. Helaas zijn er mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is, zoals ouderen en mindervaliden. Voor deze groep is er in het prachtige Bargerveen, dankzij een crowdfundactie van Buitenfonds en Staatsbosbeheer een oplossing.
 
Veenland Express
De nieuwe Veenland Express is volledig ingericht om comfort te bieden aan mindervaliden, rollator- en rolstoelgebruikers. Met een verwarmd onderdak en een halfopen bovendek kunnen groepen en families, jong en oud, weer jarenlang genieten van excursies over het laatste stuk hoogveen van Nederland.
 
Voor de bouw van de wagen is een internationale subsidie ontvangen en heeft Staatsbosbeheer een deel van de kosten op zich genomen. Via het Buitenfonds is het resterende bedrag van ruim €16.000 opgehaald om de nieuwe huifkar toegankelijk en comfortabel te maken voor mindervaliden. Het bedrag is gebruikt om sanitair te plaatsen dat geschikt is voor mindervaliden, rollator- en rolstoelgebruikers, een verpleegbed en dubbele deuren aan beide zijden. Ook is een luchtdruksysteem toegepast om bezoekers met gemak in de Express te laten stappen. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door Cabot Norit Nederland, Aannemerscombinatie Fuhler/Hoornstra en Aannemersbedrijf Oosterhuis.

Reserveer nu een plekje op de vernieuwde Veenland Express.