Image

Opening Sublime Bos in Lage Vuursche

22/07/2018Op vrijdag 21 juli 2018 is het Utrechtse Sublime Bos in Lage Vuursche feestelijk geopend. Een van Hollands Hout gemaakt paneel werd onthuld door de directeur van Sublime FM, Stefan Wayper en beheerder Rein Berends in aanwezigheid van donateurs die een of meerdere bomen hebben gefinancierd. De opening werd afgesloten met een speciaal optreden van Steffen Morrisson in Paviljoen ‘Buiten in de Kuil’ dat pal tegenover het Sublime Bos ligt. In het najaar worden de bomen geplant. Dan wordt het bos gevarieerder en aantrekkelijker voor mens en dier.

 
In april startte wij samen met Sublime FM en Staatsbosbeheer een crowdfundcampagne ‘Vier de lente, plant een boom in het Sublime Bos’. Via radio en sociale media deden wij een oproep om 1000 bomen aan te kopen à €25,- per boom. Inmiddels is meer dan de helft van het bedrag opgehaald, ruim 600 bomen. Iedereen die een boom heeft gedoneerd was uitgenodigd voor de opening van het Sublime Bos. Ruim 50 donateurs zijn hiervoor naar de Lage Vuursche gekomen. De campagne loopt nog door tot september.
 
Helpende hand voor meer variatie
Het Sublime Bos in de Vuursche bestaat nu vooral uit naaldhout. Andere boomsoorten krijgen geen kans om er te groeien. Hierdoor zijn er veel open plekken ontstaan. En juist waar zo veel natuurliefhebbers komen. Sublime FM wil de natuur een helpende hand bieden door sterke bomen te planten, zoals eik en linde. De crowdfundactie is omarmd door veel luisteraars en partners van Sublime FM.
 
Onze directeur Reinder Brummelman: “Een veel gehoorde reactie van de aanwezigen was dat ze graag de natuur een handje helpen in hun favoriete bos. Anderen vinden het een waardevol geschenk voor hun kinderen, om samen met de bomen op te groeien. Mooi toch!”