Image

Praktijkleerplaats Jubbega ontvangt €10.000 van Vermilion Energy

22/10/2018Vrijdag 19 oktober 2018 overhandigde Lianne Brugman van het Vermilion Energy Omgevingsfonds een cheque van €10.000 aan Roel Vriesema, boswachter Staatsbosbeheer Zuid-Oost Friesland, ten behoeve van de Praktijkleerplaats Jubbega. De leerwerkplaats die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans geeft een diploma in de groensector te behalen, had een ernstig tekort aan gereedschap. Dit is met de donatie van Vermilion opgelost. De leerwerkplaats in Jubbega was al enige tijd een leerbedrijf voor leerlingen en stagiaires van verschillende opleidingen en is sinds 2017 officieel praktijkopleider.
 
Om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt goed op te kunnen leiden is stevig gereedschap nodig. Het ontbrak echter aan financiële middelen om nieuwe apparatuur aan te schaffen. Om dit probleem op te lossen diende het Buitenfonds een verzoek in bij het Vermilion Energy Omgevingsfonds. Zij gaven graag gehoor aan dit verzoek en doneerde het volledige streefbedrag van €10.000. Op 19 oktober heeft Lianne Brugman, de vertegenwoordiger van Vermilion, de cheque overhandigd aan Roel Vriesema. Tijdens deze bijeenkomst was ook een groep gediplomeerde leerlingen aanwezig, die het leerwerktraject hebben gevolgd.
 
Praktijkleerplaats Jubbega
Leerwerkplaats Jubbega heeft als doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven om te werken in het groen, te leren én een diploma te halen. Dit is mogelijk gemaakt door de succesvolle samenwerking tussen de gemeenten Heerenveen, Opsterland en Ooststellingwerf, het Nordwin College en Staatsbosbeheer. Praktijkleerplaats Jubbega won eerder deze maand de RBB-award, een prijs voor de beste initiatieven in het ‘Leren in Uitvoering’.