Image

Speelbos Sallandse Heuvelrug heeft nieuwe hangbrug

28/07/2017Vanaf 27 juli 2017 kunnen kinderen de nieuwe hangbrug gebruiken in het speelbos op de Sallandse Heuvelrug. De oude versleten hangbrug was niet veilig meer. Het geld voor de nieuwe hangbrug is met een crowdfundingactie bijeengebracht. De kinderen kunnen nu weer veilig het water over. We mochten een cheque van €14.057,80 overhandigen aan de boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer. Met dit geld is de oude hangbrug vervangen. Het speelbos in Nijverdal is een mooie plek in het bos waar kinderen kunnen ravotten en de natuur ontdekken. Kinderen van camping Noestelerberg waren in grote getale aanwezig om de nieuwe hangbrug in te wijden.

 
Boswachter Ine Nijveld vertelt: “Het bos op de Sallandse Heuvelrug is een ideaal uitstapje voor ouders die met hun kinderen naar de natuur willen. In het speelbos kunnen ze spelen als in een speeltuin. De hangbrug is altijd al een populair onderdeel van het speelbos geweest. Maar de brug was niet veilig meer, en moest vervangen worden. Hier was geen geld voor beschikbaar. Samen met alle donateurs en vrijwilligers zijn we snel in de startblokken gegaan om de hangbrug nog deze zomerperiode te realiseren. En dat is gelukt”.
 
Speelbos Sallandse Heuvelrug
Het speelbos van Staatsbosbeheer ligt naast Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Kinderen volgen de eekhoorntjes in het bos en vinden allerlei leuke dingen om in te klimmen, klauteren en schommelen. Een tocht langs kuilen, geulen, hellingen, bruggen en burchten. Slingeren door de bomen, kruipen door tunnels als een das. Maar ook genoeg plek om te struinen en zelf een hut te bouwen. En natuurlijk mogen kinderen ook in dit speelbos gewoon van de paden af.
 
Lokale hulp
De bijdragen voor een nieuwe hangbrug zijn bij elkaar gebracht door bedrijven, bewoners, bezoekers, verenigingen en de Stichting Sàmen voor het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. De Stichting Sàmen heeft de helft van het bedrag voor de hangbrug beschikbaar gesteld, een sponsor uit Hellendoorn heeft circa een kwart van de kosten betaald en het andere kwart kwam van diverse personen en bedrijven. Voor het tweede jaar op rij draagt de Stichting bij aan projecten op de Sallandse Heuvelrug. Dat kan alleen omdat deelnemers aan evenementen en wedstrijden €1,- p.p. afdragen in het kader van Support for Nature. Bestuurslid Herman Reimerink van de Stichting: “Deze hangbrug is een goed voorbeeld van hoe Support for Nature en de Stichting Sàmen werken voor de kwaliteit van natuur en landschap en de beleving daarvan. Immers door deze impuls is een belangrijke voorziening in het speelbos in korte tijd gerealiseerd voor gebruikers van het speelbos op de Sallandse Heuvelrug. Dank dus aan de duizenden deelnemers van evenementen die zorgde voor de financiën! Dankzij hen gaan de komende jaren weer duizenden kinderen via een mooie hangbrug het Joep de Eekhoornpad als extra spannend ervaren”.