Image

Manon van Wesel: 'Stilte op 'n vlonderpad'

23/10/2020


Natuurgebied De Deelen in Friesland is opgedeeld in talloze stroken water en land, verbonden door bruggen en vlonderpaden. Een deel is aan vervanging toe. Boswachter Manon van Wesel ziet er dolgraag een nieuw drijvend vlonderpad verschijnen. In het herfstnummer van Staatsbosbeheer magazine staat een artikel hierover, je leest het hier. 

 
 “Tijdens het wandelen hoor je niets anders dan het geluid van vogels. Je ziet ganzen, bijzondere watervogels en kijkt uit op rietlanden, moerasbossen, legakkers en petgaten vol waterplanten”, vertelt Manon. Wandelaars, rustzoekers en vogelliefhebbers wandelen vaak urenlang over de vlonderpadenroute.

De brug die vervangen moet worden is een essentiële verbinding in deze route. Het idee is om hier nu een drijvend vlonderpad te plaatsen dat meedeint op het stijgende en dalende water. “De beleving is op vlonders nog intenser dan op een brug die boven het water hangt. Soms moeten bezoekers wennen, maar ze blijven bijna altijd wat langer staan om te genieten van het uitzicht en de stilte.”

Draag jij ook je steentje bij aan dit drijvende vlonderpad?
Ga voor meer informatie naar de projectpagina en steun dit mooie project!