Image

FFP Bomenactie 'Ruim 4000 bomen'

Ik doneer!
14 330,50
streefbedrag 25 000
57 %
  • 158 donateurs
Ik doneer!

delen

FFP viert dit jaar 25 jaar gecertificeerde financiële planning in Nederland. In dit jubileumjaar willen we aandacht besteden aan en investeren in een gezonde toekomst. Dat willen we doen door het planten van bomen. Ons streven: €25.000 inzamelen. Hiermee kan Staatsbosbeheer ruim 4.000 bomen planten: een FFP-bos! Doe je mee?

Waarom bomen planten?
Slechts 10% van het Nederlandse oppervlak bestaat uit bos. Dat maakt ons land bijna hekkensluiter in de Europese Unie. Mede om die reden is afgelopen jaar, als onderdeel van het Klimaatakkoord, voor Nederland een Bossenstrategie opgesteld. Deze strategie heeft tot doel om de komende negen jaar 10% meer bos aan te planten.

FFP en bomen
De vereniging FFP streeft ernaar om voor iedere Nederlander een financieel gezonde toekomst binnen handbereik te brengen. Maar financiële gezondheid verliest z’n waarde als die niet gepaard gaat met een gezonde leefomgeving.

Voor een gezonde leefomgeving zijn we voor een belangrijk deel afhankelijk van bomen. Bomen filteren de lucht, slaan CO2 op en produceren de zuurstof die wij als mens nodig hebben. Er is nu actie vereist om straks nog schone lucht te kunnen ademen. Net zoals met financiële planning is het iets voor de lange termijn. Bomen plant je dus voor de toekomst. Voor onze kinderen én die van hen.

 

Doe je mee?
Doneren werkt heel eenvoudig: je geeft aan hoeveel je wilt bijdragen en betaalt via iDeal. 
1 boom kost € 5,75 dus voor € 143,75 help je al 25 bomen planten! Klik op de donatiepagina het bedrag van jouw keuze aan (je ziet dan meteen hoeveel bomen je doneert) of doneer een bedrag naar keuze.
Direct na je betaling zie je jouw bijdrage op de teller staan. Komende winter zal Staatsbosbeheer met onze donaties een compleet bos gaan planten!