Image

Geniet van natuurgebied Tetjehorn vanaf uitkijktoren Biesterwied

Ik doneer!
308
streefbedrag 25 000
3875 resterende dagen
1 %
  • 1 donateur
Ik doneer!

delen

Sinds 2009 staat er in natuurgebied Tetjehorn in ’t Roegwold een houten uitkijktoren. De uitkijktoren zorgt ervoor dat bezoekers op zes meter hoogte uit kunnen kijken op het rietmoeras van Tetjehorn en het Schildmeer. Het rietmoeras herbergt vele, soms zeldzame, vogels die vanaf de toren goed te bewonderen zijn. Ook reeën, hazen en vossen zijn regelmatig in het gebied waar te nemen. De uitkijktoren wordt veel gebruikt door vogel- en natuurliefhebbers. De uitkijktoren draagt de naam ‘Biesterwied’, genoemd naar het stuk land dat ‘bijster ver’ van de boerderij lag die hier ooit heeft gestaan.
 
Helaas is de uitkijktoren het mikpunt geworden van vernielingen die gevaar opleveren voor de bezoekers. Staatsbosbeheer heeft de toren weer opgeknapt, zodat recreanten er weer gebruik van kunnen maken. De kwetsbaarheid van de houten uitkijktoren is de reden dat Staatsbosbeheer deze toren wil vervangen door een nieuwe toren gemaakt van onderhoudsarm en duurzaam materiaal. De recreanten kunnen de toren dan weer veilig beklimmen om te genieten van de mooie natuur van Tetjehorn in ‘t Roegwold.
 
Voor de nieuwe uitkijktoren is ruim € 55.000 nodig waarvoor Staatsbosbeheer geen reguliere financiering krijgt. Met behulp van bedrijven, overheden en fondsen hopen we € 30.000 op te halen. Ook de bezoekers aan natuurgebied Westerpolder vragen we hun steentje bij te dragen. Via crowdfunding rekenen we op een bedrag van nog eens € 25.000
 
Vind jij het ook zo bijzonder om het rietmoeras van Tetjehorn en het Schildmeer van bovenaf de uitkijktoren te bewonderen? Doneer dan nu en doe mee!

Fotograaf uitkijktoren: Alex Wiersma


  Beppie van der Sluis
  Boswachter van dit project