Image

Beleef natuurgebied 't Roegwold vanaf de uitkijktoren in de Westerpolder

Ik doneer!
140,50
streefbedrag 25 000
3875 resterende dagen
1 %
  • 3 donateurs
Ik doneer!

delen

Sinds 2009 staat er in de Westerpolder in natuurgebied ’t Roegwold een houten uitkijktoren. Vanaf de toren kunnen bezoekers op zes meter hoogte uitkijken op prachtige natuur in de Westerpolder. Er zijn veel waterplassen in het gebied die veel vogels herbergen. Ook heb je uitzicht over de kruiden- en faunarijke graslanden met de grazende Herefords runderen. De uitkijktoren wordt veel gebruikt door vogel- en natuurliefhebbers. 
 
Vanwege de kwetsbaarheid van een houten uitkijktoren wil Staatsbosbeheer de toren vervangen door een nieuwe toren, gemaakt van onderhoudsarm en duurzaam materiaal. Zo kunnen alle recreanten veilig gebruik blijven maken van de toren om te genieten van de mooie natuur in de Westerpolder.
 
Voor de nieuwe uitkijktoren is ruim € 55.000 nodig waarvoor Staatsbosbeheer geen reguliere financiering krijgt. Met behulp van bedrijven, overheden en fondsen hopen we € 30.000 op te halen. Ook de bezoekers aan natuurgebied Westerpolder in ‘t Roegwold vragen we hun steentje bij te dragen. Via crowdfunding rekenen we op een bedrag van nog eens € 25.000.
 
Vind jij het ook zo bijzonder om de vele waterplassen en de kruiden- en faunarijke graslanden in de Westerpolder van bovenaf de uitkijktoren te bewonderen? Doneer dan nu en doe mee!

Fotograaf uitkijktoren: Alex Wiersma

  Beppie van der Sluis
  Boswachter van dit project