Image

Beleef de Brabantse natuur samen met het vlonderpad Mastbos

Ik doneer!
9 427,83
streefbedrag 15 000
2354 resterende dagen
63 %
  • 143 donateurs
Ik doneer!

delen

‘De achtertuin van Breda’ klinkt wat oneerbiedig voor een statig bos als het Mastbos, maar zo voelt het wel voor de vele Bredanaars en bezoekers van buiten die hier komen. Met een verleden van Nassause prinsen, maar ook van stropers, sprokkelaars en lichtekooien. Een bos dat zich vijfhonderd jaar na aanleg pas echt begint te ontwikkelen. Oeroude grove dennen vol zangvogels. Zomereiken waaronder het heerlijk wandelen is. Lange lanen, vijvers en vennetjes. Het Mastbos: een deftige dame in haar tweede jeugd.

Midden in het Mastbos loop je de Galdersche hei op. Een open heidelandschap met vennen dat omzoomd wordt door hoge dennen. Via het vlonderpad beleef je de open ruimte en geniet je van de mooie natuur. Een geliefd plekje voor fotografen, wandelaars en natuurliefhebbers. Alleen is de constructie van het vlonderpad verouderd en aan vervanging toe. Om het vlonderpad ook voor nieuwe generaties te behouden, wil Staatsbosbeheer het pad vernieuwen en uitvoeren in toekomstbestendig materiaal.

Voor deze kosten is geen reguliere financiering beschikbaar en daarom vragen we je om een bijdrage voor een nieuw vlonderpad in het Mastbos.

Doe mee en doneer een plankje voor het vlonderpad!


  Egbert Eilander
  Boswachter van dit project