Image

Wandel mee over water in de Zaanstreek

Ik doneer!
514,50
streefbedrag 10 000
3875 resterende dagen
5 %
  • 40 donateurs
Ik doneer!

delen

Zaanstad is omgeven door de unieke natuur van het veenweidelandschap. Sinds jaar en dag is het een plek waar weidevogels leven, rietvogels zingen en bijzondere vegetatie het decor is van een steeds verder verstedelijkt gebied. Dit natuurgebied schermt Staatsbosbeheer zo goed mogelijk af om de natuur en de dieren die er leven te beschermen.
 
Eenmaal per jaar stelt Staatsbosbeheer het gebied open voor het evenement ‘Wandelen over Water’. Tijdens aankomend Pinksterweekend krijgen bezoekers de unieke kans om de veenweidenatuur van de Zaanstreek te beleven en te zien hoe mooi en bijzonder het gebied is. Lokale bewoners kunnen op deze manier verbonden blijven met de natuur in de eigen omgeving. Onder begeleiding van boswachters van Staatsbosbeheer en vrijwilligers van de Vogelwacht Zaanstreek ga je wandelen over de watergangen van het Guisveld. Zo maak je kennis met buurtbewoners als de grutto, de kiekendief en de geheimzinnige roerdomp. Maar ook met de zonnedauw, kamvaren en rietorchis. Onderweg kun je waterdiertjes vangen, knutselen of turen door n van de kijkers van de vogelwacht. Of verken het gebied nog verder en ga mee op vaartocht (vooraf reserveren is noodzakelijk).
 
Om dit evenement mogelijk te maken is geld nodig waar Staatsbosbeheer geen financiering voor ontvangt. Met behulp van bezoekers en de overheid hopen we het benodigde bedrag op te halen. Bij een donatie van € 500 of meer krijg je een vaartocht t.w.v. € 75 aangeboden voor 10 deelnemers.
 
Vind jij het ook zo bijzonder om het unieke veenweidelandschap van de Zaanstreek van dichtbij te mogen beleven? Doneer dan nu en doe mee!

  Jamie Jenner
  Boswachter van dit project