Een initiatief van Staatsbosbeheer

Hoe help ik het Buitenfonds?

Doneer aan het Buitenfonds

En maak het mede mogelijk om de natuur op een duurzame manier te ondersteunen

Door op de algemene doneer button te klikken steun je het werk van het Buitenfonds. En daarmee alle projecten in de natuur van Staatsbosbeheer. 

DONEER

Doneer aan een project

En kies voor een specifiek project dat je wilt ondersteunen

Op de projecten pagina staan allerlei projecten in de natuur die je kunt ondersteunen. Bijvoorbeeld een project bij jou in de buurt. Je vindt ze hier gemakkelijk op het projectoverzicht, maar ook op de kaart van Nederland.

 

Schenken of nalaten

Meer geven, minder betalen: schenken met belastingvoordeel

De prachtige gebieden van Staatsbosbeheer zijn gebaat bij jouw langdurige financiële steun. Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om hier extra belastingvoordeel uit te halen. Als je een vast bedrag vastlegt in een schenkingsovereenkomst voor minimaal 5 jaar kan je je gift volledig aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit houdt in dat je meer kan schenken, maar hetzelfde blijft betalen. En dat er dus meer natuurprojecten geholpen kunnen worden met dezelfde gift.

Hoe regel ik dit?

Sinds 1 januari 2014 is tussenkomst van de notaris niet meer nodig. Je kan eenvoudig de schenkingsovereenkomst downloaden, invullen, ondertekenen en opsturen naar ons antwoordnummer. Wij sturen een kopie terug voorzien van het transactienummer en RSIN-nummer dat je nodig hebt bij je belastingaangifte.

Vanwege de administratieve werkzaamheden aan onze kant verzoeken we je een minimaal bedrag van € 75 per jaar aan te houden.

Rekenvoorbeeld

Je bent jonger dan 65 jaar en hebt een jaarlijks inkomen tussen € 17.000 en € 31.000. Je wilt € 200 per jaar aan het Buitenfonds schenken en besluit dit per schenkingsovereenkomst te doen. Het resultaat: jouw netto € 200 betekent € 336 voor de natuur!

Reken via de schenkcalculator uit welk voordeel jij kunt behalen 
Download het formulier voor een schenkingsovereenkomst

Wat je nog moet weten:

  • De periodieke gift aan Buitenfonds is aftrekbaar omdat Buitenfonds de ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status van de Belastingdienst heeft.
  • De schenkingovereenkomst loopt voor een periode van minimaal 5 jaar, maar liever nog langer. Na 5 jaar kunt u per jaar opzeggen. De overeenkomst eindigt uiterlijk bij het overlijden.
  • De gift loopt per belastingjaar, dit betekent dat het volledige bedrag van de genoemde gift voor 31 december van dat jaar op onze rekening moet staan om in aanmerking te komen voor belastingaftrekbaarheid.

ANBI

Buitenfonds is volgens de Belastingdienst een 'algemeen nut beogende instelling'. Dit betekent dat je gift aan Buitenfonds aftrekbaar is van je inkomstenbelasting.

* het belastingvoordeel is afhankelijk van leeftijd en inkomen.

Nalaten: Buitenfonds in je testament

Draag je de natuur in Nederland een warm hart toe? Wil je ook na je leven iets blijvends betekenen voor de natuur in Nederland? Via het Buitenfonds kun je de projecten in de natuur van Staatsbosbeheer ook opnemen in je testament. 

Het is de missie van Buitenfonds om de natuur te beschermen en het voor de huidige en toekomstige generaties mogelijk te maken van deze natuur te genieten. Door Buitenfonds op te nemen in je testament help je de natuur in Nederland ook in de toekomst. Meer weten? Heb je vragen over de mogelijkheden bij Buitenfonds, over de notaris of over het executeurschap? Bel Peddy Uijttenboogaard op 06-53562282 of stel je vraag per mail via peddy@buitenfonds.nl.

 

 

Heb jij interesse in een radiocampagne op Sublime FM én wil je het Sublime Bos in De Lage Vuursche steunen? Ga dan naar deze pagina!

T/m 31 mei kan je jouw reclame uitzenden in de Groene Reclameblokken. Start-ups die nog geen eigen radiocommercial hebben kunnen genoemd worden op Sublime FM.

         
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 

Buitenfonds steunen tijdens het winkelen? Dat kan! 

Steun Buitenfonds gratis wanneer je online winkelt. Je kunt bij Helpfreely kiezen uit duizenden online winkels en een deel van je online uitgaves zal automatisch naar Buitenfonds gaan. We kunnen je steun goed gebruiken. Meld je aan en start vandaag nog met het inzamelen van geld voor Buitenfonds! Gratis het Buitenfonds helpen doe je hier. Hoe werkt het?

Het is heel eenvoudig een periodieke schenking in orde te laten maken. Wij helpen je graag. 1. Download hier de schenkingsovereenkomst, vul hem in en onderteken de overeenkomst. Onze voorkeur gaat uit naar betaling per machtiging, dan hebben zowel jij als wij er geen omkijken meer naar. De machtiging eindigt na de afgesproken periode. Wil je liever jaarlijks een acceptgiro ontvangen dan kan dat natuurlijk ook.
2. Stuur het formulier naar:
    Stichting Buitenfonds
    Postbus 2155
    3800 CD Amersfoort

3. Buitenfonds ondertekent en nummert de overeenkomst en stuurt je een ondertekend exemplaar, voorzien van een transactienummer, retour.


4. Hiermee kun je bij je belastingaangifte het volledige bedrag van jouw schenking aftrekken.

We maken het doneren met belastingvoordeel graag zo gemakkelijk mogelijk voor je. Heb je vragen over periodiek schenken? Peddy Uijttenboogaard beantwoordt ze graag. Je kunt contact opnemen via peddy@buitenfonds.nl of via 06-53562282.

Een initiatief van Staatsbosbeheer