Een initiatief van Staatsbosbeheer

Media

Nieuw kabouterpad Braakman-Noord voor Zeelandse kabouters

Zeelandse kabouters hebben een nieuw thuis gevonden in het splinternieuwe Kabouterpad in natuurgebied Braakman-Noord. Op zondag 15 april werd een cheque t.w.v. € 4.003 overhandigd aan boswachter Anouk, en werd het pad met zo'n veertig kinderen feestelijk geopend. Met puntmuts en rode wangetjes gingen de kinderen op zoek naar kabouters. Uitgerust met een rugzak en opdrachtenboekje bewandelden ze enthousiast het pad, en voerden ze onderweg opdrachten uit. 

Opening
Provinciehoofd van Staatsbosbeheer Dhr. Van Hees en Wethouder Dhr. Hulle waren aanwezig om, naast een kleine speech, het pad officieel voor geopend te verklaren. Maar uiteraard stonden de ‘kleine kabouter kinderen’ centraal.

Wanneer je het pad gaat lopen begin je natuurlijk in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer; de Braakman boerderij. Hier halen kinderen hun eigen kabouter puntmuts op en worden ze geschminkt, appeltjesrood, net als een kabouter! Met een rugzak, gevuld met drinken en wat lekkers gaan ze onderweg. De ouders of begeleiders krijgen een rugzak met daarin een opdrachten boek en allerlei attributen om opdrachten mee uit te voeren in het bos. Samen gaan ze op pad om op een speelse wijze kennis te maken met de natuur. En natuurlijk om de kabouters te zoeken. Want in Braakman-Noord wonen kabouters, heus!

Kinderen in de natuur
Op een speelse manier in contact komen met natuur, dat is het doel van de Kabouterpaden van Staatsbosbeheer. Daarom zijn we ontzettend blij dat er dankzij 11 donateurs een nieuw kabouterpad bij is gekomen. Het kabouterpad bij Braakman-Noord is iedere zondag geopend tussen 13.00 en 16.30 uur. Kinderen betalen vijf euro en begeleiders mogen gratis mee. Tot half mei is het pad gratis uit te proberen.

Een initiatief van Staatsbosbeheer