Een initiatief van Staatsbosbeheer

Over het Buitenfonds

Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor waardevolle projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Projecten waar geen structurele financiële bijdrage meer voor beschikbaar is.

Met donaties aan het Buitenfonds kan Staatsbosbeheer die specifieke projecten realiseren. Zoals kinderen naar buiten brengen, het conserveren en toegankelijk maken van cultuurhistorische schatten, spannende manieren om natuur te beleven en het maatschappelijke werk van de boswachter mogelijk te maken.

Het Buitenfonds wil met bedrijven en particulieren samenwerken om groene wensen voor huidige en toekomstige generaties te realiseren.

Iedere euro telt, elke donatie is welkom. Buitenfonds is volledig transparant, je weet precies naar welk project je donatie gaat.

Zoek en doneer

Samen met jou kunnen we de natuur bij jou in de buurt helpen. Jij bepaalt zelf wat je belangrijk vindt!

Werelden van het Buitenfonds

De werelden van het Buitenfonds staan voor de grote variatie aan projecten die zij in samenwerking met boswachters en het publiek realiseert. Ze vertellen het verhaal van dromen en kansen in de natuur van Staatsbosbeheer. Een zo breed mogelijk publiek wordt uitgenodigd om zich ermee te verbinden.

De wereld van de Kinderen 
Bouw een band op met de natuur 

Kinderen zijn de natuurbeschermers van de toekomst. Veel kinderen komen echter nauwelijks of nooit in de natuur. Staatsbosbeheer wil jong en oud blijven betrekken bij de prachtige natuur die ons land te bieden heeft. Spelenderwijs leren over de natuur is hiervan een belangrijk onderdeel. Kinderen die op vroege leeftijd te maken krijgen met al het moois dat Nederland te bieden heeft, dragen dit hun hele leven mee. Met jouw steun aan deze projecten geef je de wereld door aan de kinderen van nu.
 
De wereld van de Boswachter 
Open de groene wereld 

De boswachters van Staatsbosbeheer kunnen uit eerste hand vertellen over hun ervaringen met de natuur. Boswachters en de vrijwilligers die zij begeleiden zijn onontbeerlijk voor het voortbestaan van onze natuur. Ze hebben een helpende hand nodig bij de projecten en activiteiten die hun belangrijke maatschappelijke werk mogelijk maken, zoals excursies, voorlichting, educatie, maar ook materialen voor de vele vrijwilligers.
 
 
 
  
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De wereld van de Ecologische footprint
Geef de wereld door!

Zeker in de huidige tijd is onze ecologische footprint van groot belang. Ook jij werkt wellicht aan het verkleinen hiervan, zodat de aarde leefbaar en behouden blijft. Staatsbosbeheer wil de ecologische footprint van haar activiteiten verminderen, o.a. door duurzame projecten te realiseren in de natuur.
 
De wereld van de Beleving
Kom genieten van rust en ruimte

Ken je het gevoel van verwondering over het schoons van onze natuur? Van bewondering over hoe de natuur zich steeds weer vernieuwt, hoe dieren leven en alles wat we daarvan kunnen leren? Staatsbosbeheer ontwikkelt projecten en activiteiten die de verbondenheid van mensen met de natuur stimuleren.
 
De wereld van Culturele schatten
Geef het verleden door

De gebieden van Staatsbosbeheer zijn rijk aan cultuurhistorische schatten van onze voorouders zoals forten en hunebedden, maar ook schaapskuddes. We zoeken partners die, net als wij, het van groot belang vinden om deze schatten te beschermen, behouden en waar mogelijk ook open te stellen voor het publiek.
 

Een initiatief van Staatsbosbeheer