Een initiatief van Staatsbosbeheer

De Strabrechtse Heide is toe aan een vogelkijkhut om bezoekers de kans te geven zeldzame vogels te spotten. De heide telt in totaal 1850 hectare en is daarmee de grootste aaneengesloten heide van Noord-Brabant. Dit open heidelandschap is al eeuwen onveranderd. Je vindt er droge en vochtige heide, vennen, stuifzand en kleinschalige akkers. Veel zeldzame vogels vinden hier hun leefgebied zoals de nachtzwaluw, zwarte ooievaar, blauwborst en raaf. In het voor- en najaar strijken er kraanvogels en klapeksters neer.
Ben je gek op vogels en wil je ze goed kunnen bekijken? Doneer dan mee voor een vogelkijkhut aan de Mierlobaan, vlakbij Natuurpoort De Plaetse in Heeze.

Met crowdfunding is het streven om € 25.000 binnen te halen. De totale kosten voor dit project bedragen € 50.000. We nodigen bedrijven en organisaties uit om ook hun steentje bij te dragen.
Doneer je € 1.000 of meer? Dan mag je met een groep van maximaal 15 personen mee op een unieke excursie met de boswachter. Is dat geen leuk bedrijfsuitje en je ziet je bedrijfslogo of bedrijfsnaam dan ook terug op het sponsorbord.

Met het oog op duurzaamheid wordt de vogelkijkhut onderhoudsarm gebouwd met beton en cortentstaal.
Erik Schram

SPOT DE VOGELS OP DE STRABRECHTSE HEIDE
BELEVING

Een initiatief van Staatsbosbeheer