Image

Het Biggekerkse Bos en het Pontebos in Zeeland zijn 20.000 bomen rijker

24/05/2024


Het Biggekerkse Bos en het Pontebos in Zeeland zijn 20.000 bomen rijker. Dankzij klanten van DELTA Energy konden de bomen worden geplant in Staatsbosbeheer-terrein. Via Buitenfonds draagt het Zeeuwse energiebedrijf zo bij aan de aanleg van nieuw bos in de provincie.

 
Bijna was de plantactie in het water gevallen. Letterlijk, want de terreinen waren te nat om op te werken. Gelukkig konden de boompjes eind april toch nog worden geplant. Een belangrijke bijdrage aan de ambitie van de provincie om 380.000 bomen te planten in de komende jaren. En dat sluit weer naadloos aan op de wens van Staatsbosbeheer om tot 2030 5.000 hectare nieuw bos in Nederland aan te planten.
 
Daar is de hulp van bedrijven hard bij nodig. Daarom zijn Buitenfonds en Staatsbosbeheer blij met de steun van bedrijven als DELTA Energy. Dit Zeeuwse energiebedrijf geeft haar duurzaamheidsambities handen en voeten via onder meer DELTA MixGroen Gas: voor ieder energiecontract op dit product plant het energiebedrijf sinds 2022 een boom, en voor elke 1.000 kuub geleverd MixGroen gas gaat 5 euro naar Zeeuwse natuurprojecten.
 
Een mooie manier voor bedrijven om duurzaam te investeren in hun groene leefomgeving. Wil je met jouw bedrijf ook meebouwen aan een groen, duurzaam landschap? Kijk dan wat de mogelijkheden zijn.