Image

Bollebos voor Leersum

05/06/2024

Jaarlijks maken Buitenfonds en Staatsbosbeheer het mogelijk om de zakelijke partners een dagje mee te laten helpen met bosaanplant. Samen handen uit de mouwen steken en bomen planten is een succesvolle traditie, die ook dit jaar weer veel blije medewerkers en modderige laarzen opleverde. En natuurlijk: veel nieuwe hectares bos!

Het plantseizoen zit er weer op. Ook dit jaar hebben we samen met bedrijven weer veel werk verzet: in regen, wind en een straaltje zon bomen planten voor nieuw bos was weer een succes. “Heel gaaf om samen met collega’s ook letterlijk met de voeten in de modder te staan en zo’n plantdag mee te maken,” aldus Evita Dupker, projectmanager Environmental Impact bij bol. De bekende webwinkel haalde onlangs het B-corps duurzaamheidscertificaat en wilde dat vieren met een concrete bijdrage aan natuur - een van de pijlers van hun duurzaamheidsstrategie. “We kijken, voorbij de winst voor het bedrijf, naar wat goed is voor mens en natuur. Daar is dit ‘Bollebos’ een mooi voorbeeld van!”

Naast bol hebben ook vele andere bedrijven dit afgelopen plantseizoen niet alleen financieel, maar ook fysiek bijgedragen aan de aanleg van nieuw bos. Een mooie traditie die Staatsbosbeheer helpt bij haar ambitie om 5.000 hectare nieuw bos aan te leggen!

Doet jouw bedrijf volgend jaar ook mee?