Image

Winterwensbos bij de Bijenkorf

17/11/2021Het feestseizoen komt tot leven dankzij een echt winterwensbos op het dakterras van de Bijenkorf Amsterdam en in de Bijenkorf Eindhoven. In het sfeervolle fijnsparrenbos, dat in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer tot stand gekomen is, kunnen bezoekers een mooie wens voor iemand achterlaten in één van de bomen. Hiermee zamelt de Bijenkorf geld in voor het werk van NL Cares. 
De bomen in het bos zijn verzorgd door Staatsbosbeheer, met wie de Bijenkorf sinds dit voorjaar samenwerkt om de wilde bij in Nederland te redden. Na 24 december worden de bomen teruggeplant, waarbij de Bijenkorf het aantal bomen verdubbelt.
 
Wensbos
Het wensbos bij de Bijenkorf Amsterdam is vanaf 12 november geopend en dat in Eindhoven vanaf 13 november. Bij de meeste kassa's in de Bijenkorf Amsterdam en Eindhoven kunnen klanten voor € 2,50 een wenslint kopen en dit met een mooie wens voor iemand anders in de speciale bomen in het wensbos hangen. Vlak voor Kerst laat de Bijenkorf een van deze wensen in vervulling gaan. De opbrengst van de wenslinten gaat samen met een donatie van de Bijenkorf naar NL Cares, die het geld gebruikt om eenzaamheid in Nederland te bestrijden. Verder kunnen bezoekers van een wensbos een korte boswandeling maken terwijl de boswachter via een audiotour vertelt over het leven in het bos. Op zondagen is er entertainment met o.a. singer-songwriters en stadsdichters. 
 
Staatsbosbeheer
De bomen in het bos zijn verzorgd door Staatsbosbeheer, met wie de Bijenkorf sinds dit voorjaar samenwerkt om de wilde bij in Nederland te redden. Na 24 december worden de bomen teruggeplant, waarbij de Bijenkorf het aantal bomen verdubbelt. Staatsbosbeheer zorgde ook voor leuke en interessante weetjes over de bomen en de dieren in het bos voor de audiotour. Bezoekers kunnen de QR-code bij de ingang van het bos scannen en de tour via hun eigen telefoon beluisteren. 
 
Activiteiten  
Het wensbos is onderdeel van de feestdagencampagne Bewonder en Verwonder van de Bijenkorf, waarin de natuur en duurzaamheid centraal staan, en is iedere dag tijdens de openingstijden van restaurant The Kitchen geopend. Er is dennengeur, er zijn warme winterdranken verkrijgbaar en op zondagen komt het bos extra tot leven met optredens van singer-songwriters, stadsdichters, kinderkoren en voorleesmiddagen. Ook is er een Sinterklaasmiddag en heeft de Kerstman beloofd het bos te bezoeken. De volledige programmering is hier te vinden. Uiteraard worden de op dat moment geldende coronamaatregelen gehanteerd. 
 
Samenwerking
Warenhuis de Bijenkorf zet zich in om de wilde bij van de Rode lijst met bedreigde diersoorten te krijgen. Dat gebeurt in samenwerking met Staatsbosbeheer en het Buitenfonds.
 
Bron: Bijenkorf