Image

Doneer een boom voor Achmea bossen

Image

Doneer een boom voor Achmea bossen

Image

Doneer een boom voor Achmea bossen

Image

Doneer een boom voor Achmea bossen

Image

Doneer een boom voor Achmea bossen
Doneer een boom voor Achmea bossen

Syntrus Achmea zet zich in voor een duurzame toekomst. Bij het realiseren van een klimaatbestendige omgeving speelt groen een belangrijke rol. Groen verbetert niet alleen het milieu, het heeft ook een (aangetoond) positief effect op de gezondheid van mensen. Nu, straks en later.

Samen met Buitenfonds, de steunstichting van Staatsbosbeheer, introduceren wij de actie “Doneer een boom voor Achmea bossen”. Achmea, het moederbedrijf van Syntrus Achmea, steunt Buitenfonds met projecten om de natuur in de buurt te beschermen en te verbeteren. Zo is Staatsbosbeheer afgelopen winter gestart met de aanleg van het eerste Achmea bos in boswachterij Ugchelen-Hoenderloo. De bomen en struiken die hier geplant worden beginnen klein, maar in de komende 50 jaar zal in dit bos circa 200 ton CO2 vastgelegd worden door de bomen en struiken. Uiteindelijk zullen steeds minder bomen over blijven die kunnen doorgroeien tot er uiteindelijk (over 200 jaar) nog zo’n 20 eiken en/of beuken over zullen zijn die ieder meer dan 20 ton CO2 bevatten.

Tijdens PROVADA kunt u een bijdrage leveren aan de aanleg van meer Achmea bossen. Hoe? Vul een wenskaart in en hang deze in de wensboom op onze stand. Voor elke wenskaart, doneert Syntrus Achmea een boom aan een van de Achmea bossen. Hoe meer kaartjes, hoe meer bomen wij doneren. Doet u mee?
 
U vindt onze stand in hal 12, standnummer 22. 


Boswachterij Ugchelen-Hoenderloo

In boswachterij Ugchelen-Hoenderloo ligt een prachtig perceel, de ‘Twee Linden’. Hier is 90 jaar geleden een klein perceel bos gekapt voor een brandtoren; dit is een zogenaamde uitkijktoren om bosbranden in een vroeg stadium te kunnen signaleren. Deze brandtoren is later afgebroken en het perceel werd vervolgens grasland.
 
Boswachterij Ugchelen-Hoenderloo is voortgekomen uit de oude markenbossen van Ugchelen en Beekbergen en geniet bekendheid omdat het lange tijd dienst deed als het ‘Staatswildreservaat’. Vanuit dit gebied is na de Tweede Wereldoorlog de edelhertenstand op de Veluwe weer opgebouwd en nog steeds is het gebied rijk aan grofwild.
 
De locatie voor het Achmea bos ligt in deze boswachterij. Op de locatie de ‘Twee Linden’ is Staatsbosbeheer in het plantseizoen 2021/2022 gestart met het inplanten van diverse bomensoorten, waaronder:
 
Haagbeuk, Esdoorn, Wintereik, Beuk, Zoete Kers
Langs de rand van het perceel komen diverse struweelsoorten zoals:
Vogelkers, Lijsterbes, Vuilboom, Meidoorn, Krent, Hulst/ Taxus

De Twee Linden is een prachtig gelegen locatie. Je hoort het ruisen van de bomen en de talrijke zangvogels zijn in de vroege ochtend de grootste herrieschoppers. Je kunt in de prachtige bossen met brede lanen van oude beuken reeën, wilde zwijnen en edelherten ontdekken vanuit de strategisch geplaatste wildobservatieposten.
 
Wil je weten waar het Achmea bos komt? Neem hier een kijkje.