Image

Achmea kiest voor bos in plaats van bos bloemen

25/01/2023Bomen voor bos in plaats van een bos bloemen, dat is in het kort de nieuwe dienst die verzekeraar Achmea aan medewerkers aanbiedt, in samenwerking met Buitenfonds en Staatsbosbeheer. Met ‘Doneer een boom voor Achmea bossen’ kunnen medewerkers een boom kiezen als jubileum- of relatiecadeau. Achmea wil zo duizenden bomen per jaar laten planten in natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Michiel Delfos (Achmea) en Sylvo Thijsen (Staatsbosbeheer) verzorgden met de aanplant van een boom op 23 januari 2023 de aftrap van de samenwerking.

 
Een bos bloemen of fles wijn cadeau bij het afscheid of jubileum van een medewerker, of als bedankje voor een (gast)spreker op een event? Dat moet anders en duurzamer kunnen, dachten ze bij Achmea. Daarom bedacht de verzekeraar, samen met Buitenfonds en Staatsbosbeheer, de dienst ‘Doneer een boom voor Achmea bossen’. Medewerkers kunnen bomen cadeau geven bij een bijzondere gebeurtenis, maar ook het jubileumbudget als eindejaarscadeau inzetten om bomen te planten. En voor iedere nieuwe medewerker die in dienst komt bij Achmea, doneert Achmea een boom.
 
Die actie past uitstekend bij de ambitie van Staatsbosbeheer om met bosaanplant bij te dragen aan het nationale Klimaatakkoord en de Bossenstrategie. Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer: “Als grootste terreinbeheerder van Nederland nemen we een deel van de 37.000 hectare nieuw bos die is afgesproken in de Bossenstrategie voor onze rekening. De komende jaren planten we 5.000 hectare nieuw bos. Daar kunnen we de steun van bedrijven, organisaties en particulieren goed bij gebruiken. Daarom zijn we blij met de samenwerking met Achmea, die als eerste verzekeraar op deze manier bijdraagt aan meer nieuw bos in Nederland.”
 
Michiel Delfos, lid Raad van Bestuur: “Achmea zet zich in voor een duurzame toekomst. Meer groen verbetert niet alleen het milieu, het heeft ook een aangetoond positief effect op de gezondheid van mensen. Dit is nu belangrijk, maar vooral voor toekomstige generaties.”
 
De aanplant bestaat uit een mix van inheemse boom- en struiksoorten en zorgt daarmee niet alleen voor een klimaatbestendig bos, maar ook voor biodiversiteit. Staatsbosbeheer hoopt dat dit voorbeeld ook andere bedrijven inspireert om op een creatieve wijze bij te dragen aan bosaanplant. Want zeg nou zelf: zo’n boom is toch veel duurzamer én blijvender dan de traditionele personeelscadeaus?