Image

Nieuw speeltoestel voor Sallandse Heuvelrug

06/07/2023De Sallandse Heuvelrug heeft er een nieuw speeltoestel bij. Samen met Staatbosbeheer en Buitenfonds onthulden kinderen van Kinderopvang KOSMO en gastouderbureau 4Kids op woensdag 5 juli 2023 een regenrad. Het regenrad laat kinderen op een speelse manier kennismaken met de kringloop van het water.

 
Spelen en leren in de natuur
Om een bijdrage te leveren aan de bewustwording van de natuur bij kinderen doneren Kinderopvang KOSMO en gastouderbureau 4Kids dit regenrad aan Staatsbosbeheer. Bij het regenrad is ook een educatief bord geplaatst. Hierop wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe bomen zuurstof maken, en dat (regen)water daarbij heel belangrijk is.
 
Ben Vlaskamp, boswachter Staatsbosbeheer: “Spelenderwijs maakt de natuur kinderen groener en milieubewust. Zo gaan we samen de klimaatverandering tegen en creëren we een fijne leefomgeving voor planten en dieren. Én voor onszelf.”
 
Groen en gezond opgroeien
Het doneren van het regenrad en educatieve bord is een vervolg op het planten van de bomen in 2022. Toen werden er, deels door kinderen, 5 hectare bomen geplant om de CO₂-uitstoot van Kinderopvang KOSMO en gastouderbureau 4Kids (van 2020 en 2021) te compenseren.
 
Sebastiaan Dekkers, eigenaar Kinderopvang KOSMO en gastouderbureau 4Kids: “Duurzaamheid is een belangrijke pijler binnen onze organisaties. Dat laten we zien door onze organisaties te verduurzamen, maar ook door bewustzijn te creëren bij onze kinderen over het belang van natuur en groen. Met het planten van de bomen vorig jaar en het doneren van het regenrad, met educatief bord, kunnen we onze kinderen hier op een actieve manier bij betrekken.”
 
Fotografie: Maeike Blauw Fotografie