Image

Ruim 25.000 euro voor herstel stormschade Elswout

14/08/2023Op 5 juli 2023 raasde storm Poly over het land en werd Buitenplaats Elswout zwaar getroffen. Meer dan tweehonderd bomen waaiden om en wandelpaden werden versperd. Samen met het Buitenfonds startte Staatsbosbeheer een inzamelingsactie voor het herstel van de stormschade. Deze inzamelingsactie leverde binnen enkele weken ruim €25.000 op. Daarmee kunnen de wandelpaden weer vrijgemaakt worden en wordt de buitenplaats weer toegankelijk voor publiek.


In iets meer dan vier weken tijd werd door honderden donateurs een bijdrage gedaan. Boswachter Rien de Vries: ‘’Het is ongelofelijk hoeveel er in een maand gedoneerd is. Ik ben de honderden donateurs erg dankbaar, want voor het herstellen van de stormschade op Elswout hebben we niet zomaar geld op de plank liggen. Dit helpt ons enorm.’’

Met het opgehaalde geld worden aannemers ingehuurd om de grote omgewaaide bomen op te ruimen en de paden weer toegankelijk te maken. Een deel van Elswout is inmiddels weer toegankelijk voor wandelaars, maar de werkzaamheden duren zeker nog enkele weken tot een paar maanden. De boswachter neemt contact op met alle donateurs die een bedrag van € 100,- of meer gedoneerd hebben. Deze donateurs mogen mee op excursie met de boswachter en krijgen uitleg over de gevolgen van de storm en de resultaten van het herstelwerk.