Image

Oostelijke duintrap is volledig gefinancierd. Doneren kan op 2e project - zie projectpagina Schoorlse Duinen Trap Zuid

Ik doneer!
€44 572
streefbedrag €41 085
100 %
  • 300 donateurs
Ik doneer!

delen

Dankzij veel enthousiaste giften van donateurs is het streefbedrag voor de oostelijke duintrap in de Schoorlse Duinen al binnen een week bij elkaar gebracht. Doordat nog veel mensen een bijdrage willen doen is een tweede project gestart om de zuidelijke trap in de Schoorlse Duinen ook te vervangen. Indien je hier een donatie voor wilt doen klik hier om op de projectpagina te komen. 
--------------------------------------------------------------------------------------

Beklim met de duintrap het hoogste duin van Nederland

Het hoogste duin van Nederland is te vinden bij het buitencentrum Schoorlse Duinen en is een unieke belevenis om te beklimmen.
 
De trap met de 249 treden naar het hoogste duin van Nederland is een ware uitdaging. De beloning is groots.
Je kan uitkijken over de polder en bij helder weer zelfs Hoorn zien liggen. En als je je omdraait, zie je de Noordzee. Hier is het duin bijna 5 kilometer breed. Je conditie verbeteren kan hier ook. Menig sporter komt hier trainen. Zo ook Olympische atleten als Lisanne de Witte. Ook wandelaars die bergtochten gaan maken, komen hier trainen. Een bezoek aan de Schoorlse Duinen is niet compleet als je de trap niet betreedt.
 
Nu de trap 10 jaar oud is, is het hout van een aantal treden verrot. Sommige treden zijn al verdwenen, de trap is echt aan vervanging toe. Er is een mooi ontwerp waarbij de treden niet van hout maar van onderhoudsarm corten-staal worden vervaardigd. Dit is duurzaam materiaal en de trap gaat dan wel meer dan 40 jaar weer mee. Na realisatie van de vervanging – inclusief het onderste deel – zal de trap weer 249 treden tellen.
 
Draag jij ook je ‘treetje’ bij? Doneer dan € 165 voor een traptrede inclusief een naamplaatje. Zo blijf je voor de volgende generaties traplopers goed zichtbaar als donateur.*
 
Lukt het niet om een trede te doneren? Dat is geen probleem. Alle beetjes helpen om de traptreden bij elkaar te sparen. Als we in juli al het geld binnen hebben kunnen we de trap herstellen. We willen snel aan de slag om deze unieke ervaring weer perfect te maken. 
 
*De voorwaarden voor naamsvermelding zijn per email op te vragen bij vraag@buitenfonds.nl.

  Patricia van Lieshout
  Boswachter van dit project

  Volg Patricia via twitter