Image

Geef Fort Rammekens een frisse start

Ik doneer!
7 000
streefbedrag 10 000
2448 resterende dagen
70 %
  • 17 donateurs
Ik doneer!

delen

Dit mooie fort (Ritthem, Walcheren) werd 475 jaar geleden gebouwd om de drukke scheepvaartroutes naar Middelburg en Antwerpen te beschermen. Het is het oudste zeefort van West-Europa. 
De natuur is er even rijk en fascinerend als de geschiedenis. Denk aan muurbloemen, muurhagedissen, vleermuizen, Zeeuwse heide (de bijnaam voor lamsoor) en in de herfst een kruidenpracht op de omloop.

In het jubileumjaar 2022 wil Staatsbosbeheer de ‘Oude Dame’ museaal en educatief herinrichten, zodat jonge en oudere bezoekers het fort optimaal kunnen beleven. De nieuwe route loopt langs drie thema’s: geschiedenis, bouw en natuur.
 
Om de ‘Oude Dame’ in nieuwe kleren te steken is € 50.000 nodig dat niet uit reguliere financiering beschikbaar komt. Staatbosbeheer ontvangt een minimale subsidie voor de recreatieve voorzieningen. Het is daarom niet mogelijk om grote en prijzige projecten te realiseren en daarom starten we de werving voor € 30.000 bij de provincie, bedrijven en fondsen om de herinrichting te realiseren. Staatsbosbeheer draagt € 10.000 bij. Via de crowdfunding rekenen we op € 10.000.
 
Vind jij het ook belangrijk dat volgende generaties kunnen blijven leren van de historie van dit mooie zeefort?
Draag jij dan ook je steentje bij aan de benodigde € 5.000 om in 2022 met een frisse start te genieten van fort Rammekens? Doneer dan nu!

  Karel Leeftink
  Boswachter van dit project

  Volg Karel op twitter