Image

Help mee de hertenweide op landgoed Slangenburg weer beleefbaar te maken

Ik doneer!
13 493
streefbedrag 20 000
947 resterende dagen
67 %
  • 191 donateurs
Ik doneer!

delen

Wie kent ze niet? De damherten in de hertenweide op landgoed Slangenburg in Zelhem. Een begrip in de Achterhoek en een favoriet familie-uitje. De hertenweide maakt onderdeel uit van landgoed Slangenburg dat door Staatsbosbeheer wordt beheerd. Het houten raster rond de hertenweide is aan vervanging toe. Tijd voor een grote opknapbeurt, wat gaan we doen:

  • Hekwerk vervangen

  • Bomen planten in de hertenweide

  • Deels verleggen en verbeteren van het rolstoelvriendelijke wandelpad

  • Een (rolstoelvriendelijke)picknicktafel aan de rand van de hertenweide

Staatsbosbeheer heeft in de winter van 2021/2022 de helft van het hekwerk uit eigen middelen vervangen. Het houten hekwerk dat tegen de bosrand staat wordt een onderhoudsvriendelijk raster. Door het nieuwe hekwerk zijn de herten beter te zien voor bezoekers. Aan de zichtkanten langs de lanen komt een hekwerk met meer landgoeduitstraling.

Naast het hekwerk is er meer om op te knappen. In de hertenweide staan mooie solitaire bomen. Door jonge bomen bij te planten zorgen we voor een volgende generatie bomen in de hertenweide. Staatsbosbeheer verlegt gedeeltelijk het familiepad (rolstoel- en kinderwagenvriendelijke wandelroute) zodat deze niet meer de oprijlaan, waar ook auto’s en fietsers rijden, hoeft te kruisen. Ook is er een plekje gereserveerd voor een (ook rolstoelvriendelijke) picknicktafel. Een ideale plek om van de herten te genieten.

Help ook mee!
Behoud van de hertenweide is van cultureel belang. De herten horen bij het landgoed. Hiervoor is een flinke investering nodig waarvoor Staatsbosbeheer geen financiering krijgt. Met behulp van fondsen, bedrijven en gemeenten hopen we een groot deel van het bedrag op te halen. Inmiddels is een bedrag van € 10.000 ontvangen van de Gemeente Doetinchem. Ook bezoekers van landgoed Slangenburg vragen hun steentje bij te dragen. Via crowdfunding rekenen we op een bedrag van € 20.000. Gaat de hertenweide jou ook aan het hart? Doneer en help mee om de vervanging van het hekwerk, de bomen en picknicktafel te realiseren!


Doneer en win!
Elk seizoen is er een nieuwe winactie. Onder alle donateurs die een donatie doen in juli, augustus en september verloten wij een 'meet en greet' met de damherten. De winnaar krijgt een excursie van de boswachter en een kijkje 'achter de schermen' bij de damherten!
De winnaar van de voorjaarsactie heeft zich gemeld en heeft de prijs, een hertengewei, in ontvangst genomen!

  Doreen Rugers
  Boswachter van dit project

  Volg Doreen via het Boswachtersblog