Image

Help mee de hertenweide op landgoed Slangenburg weer beleefbaar te maken

Ik doneer!
€5 002
streefbedrag €20 000
1436 resterende dagen
25 %
  • 96 donateurs
Ik doneer!

delen

Wie kent ze niet? De damherten in de hertenweide op landgoed Slangenburg in Zelhem. Een begrip in de Achterhoek en een favoriet familie-uitje. De hertenweide maakt onderdeel uit van landgoed Slangenburg dat door Staatsbosbeheer wordt beheerd. Het houten raster rond de hertenweide is aan vervanging toe. Tijd voor een grote opknapbeurt.
 
Deze winter wordt het hekwerk van de hertenweide opgeknapt. Het houten hekwerk wordt vervangen voor een metalen hekwerk. Door het nieuwe hekwerk zijn de herten beter te zien voor bezoekers en een metalen hekwerk is onderhoudsvriendelijker. Het hekwerk dat tegen de bosrand staat, wordt een onderhoudsvriendelijk raster. Aan de zichtkanten langs de lanen komt een hekwerk met meer landgoeduitstraling.
 
Naast het hekwerk is er meer om op te knappen. In de hertenweide staan mooie solitaire bomen. Door jonge bomen bij te planten zorgen we voor een volgende generatie bomen in de hertenweide. Staatsbosbeheer verlegt gedeeltelijk het familiepad (rolstoel- en kinderwagenvriendelijke wandelroute) zodat deze niet meer de oprijlaan, waar ook auto’s en fietsers rijden, hoeft te kruisen. Ook is er een plekje gereserveerd voor een (ook rolstoelvriendelijke) picknicktafel. Een ideale plek om van de herten te genieten. 
 
Help ook mee!
 
Behoud van de hertenweide is van cultureel belang. De herten horen bij het landgoed. Hiervoor is een flinke investering nodig waarvoor Staatsbosbeheer geen financiering krijgt. Zelf kan Staatsbosbeheer maar een klein deel uit het eigen beheerbudget financieren. Daarom starten we deze crowdfundactie. Gaat de hertenweide jou ook aan het hart? Doneer en help mee om de vervanging van het hekwerk, de bomen en picknicktafel te realiseren!
 
Onder de donateurs verloot de boswachter deze winter een privé excursie met de boswachter op landgoed Slangenburg; de winteractie loopt tot 1 maart 2022 en daarna maken we de volgende actie bekend.
Doneer en maak kans op deze bijzondere excursie!

  Doreen Rugers
  Boswachter van dit project

  Volg Doreen via het Boswachtersblog