Image

Beleef natuurgebied de Moerputten vanaf een uniek uitkijkpunt

Ik doneer!
10 582,50
streefbedrag 10 000
2354 resterende dagen
100 %
  • 42 donateurs
Ik doneer!

delen

In het bijzondere natuurgebied de Moerputten, ten zuiden van Den Bosch, is de drijvende ponton onderaan de monumentale Moerputtenbrug toe aan vervanging. De ponton is een geliefd plekje voor fotografen, een picknick of om met kinderen waterdiertjes te scheppen. De constructie is echter niet robuust genoeg voor dit uitloopgebied van de stad. Ieder jaar spendeert Staatsbosbeheer duizenden euro’s om de drijvende ponton drijvend te houden. Om dit unieke uitzichtpunt te behouden wil Staatsbosbeheer de drijvende ponton tot een vaste constructie omvormen.
 
De kosten voor het afbreken van de huidige ponton en de aanleg/omvorming van het nieuwe uitzichtpunt bedragen rond de € 45.000. Met behulp van bedrijven, fondsen, overheden en Staatsbosbeheer hopen we € 35.000 op te halen. Ook de bezoekers van natuurgebied de Moerputten vragen we hun steentje bij te dragen. Via crowdfunding rekenen we op een bedrag van € 10.000.
 
Vind jij het ook ze heerlijk om te genieten van de prachtige natuur van de Moerputten en wil je dit in de toekomst blijven doen?
Doneer nu en help bij het behoud van deze zeer populaire wandelroute en uitzichtpunt. Doneer je € 50 of meer, dan neemt de boswachter je mee voor een wandeling door dit bijzondere natuurgebied. Voor bedrijven geldt dit bij een donatie vanaf € 500.

  

Mirjam Wouters
Boswachter van dit project

Volg Mirjam via twitter