Image

Genieten van de natuur in de Kop van Noord-Holland op nieuwe bankjes

Ik doneer!
635
streefbedrag 8 750
2414 resterende dagen
7 %
  • 6 donateurs
Ik doneer!

delen

Helaas raken steeds meer zitbankjes en picknickbanken in de natuurgebieden in de Kop van Noord-Holland in verval. Veel meer mensen gaan de natuur in en de behoefte aan meer zitplekjes om in rust te genieten van de natuur, neemt toe. Ook is er in het Robbenoordbos, Dijkgatbos en bij De Groote Vliet vraag naar picknicksets.
 
De oude vervallen bankjes zijn aan vervanging toe, zodat de bezoekers volop kunnen genieten als ze willen pauzeren tijdens hun wandeling.
 
Op sommige plekjes zijn de kapotte bankjes al weggehaald vanwege onveiligheid. In het gebruik. Staatsbosbeheer heeft geen reguliere financiering voor de vervanging en aanvulling van deze bankjes en picknickbanken. Met behulp van crowdfunding willen we met beperkte middelen het toch voor elkaar te krijgen om 10 zitbankjes te vervangen en 3 picknicksets te plaatsen. De vrijwilligers helpen een handje mee en zo kunnen we de kosten laag houden. Waar het kan, gebruiken we ook hout uit het eigen bos.
 
Wil jij ook genieten van de zitbankjes en picknickbanken in de natuurgebieden in de Kop van Noord-Holland? Doneer dan nu voor een van de 10 zitbankjes of voor de 3 picknickbanken.
Het is ook mogelijk om een compleet bankje voor € 500 te doneren of een complete picknickset voor € 1.250. Als je een compleet bankje doneert, dan zorgt de boswachter voor een plaatje met tekst. De tekst voor het plaatje bespreek je met Staatsbosbeheer.

 

  Mikal Folkertsma
  Boswachter van dit project