Image

Geniet van nieuwe bankjes in de natuur van Terschelling

Ik doneer!
19 500
streefbedrag 19 500
100 %
  • 35 donateurs
Ik doneer!

delen

De eerste 25 bankjes zijn onder de 'pannen' en we gaan door met project 2 voor de vervanging van de volgende 25 bankjes.

Terschelling heeft veel zitbanken waar je heerlijk kan uitrusten en tegelijkertijd kan genieten van de prachtige natuur. Het merendeel van deze kunststof zitbanken ziet er niet meer verzorgd uit en is om die reden aan vervanging toe. Daarnaast past houten meubilair beter in de natuur dan kunststof. Veel bezoekers maken met plezier gebruik van de bankjes en willen ze graag behouden. Ook zijn er wensen voor picknicksets die ook toegankelijk zijn voor mindervalide bezoekers.
Voor de vervanging en uitbreiding is geen reguliere financiering beschikbaar. Toch wil Staatsbosbeheer de zitbankjes graag vervangen door bankjes van hout, passend bij een mooi natuurgebied als Terschelling.

Er is ook veel vraag naar de mogelijkheid om een herinneringsbankje op een speciale plek op Terschelling te doneren. Staatsbosbeheer selecteert bijzondere plekjes om hier bankjes te plaatsen die gedoneerd kunnen worden.
 
Het gaat om een variatie van zitbankjes, picknicksets en herinneringsbanken. De aanschaf en installatie van een bank kost € 700. Als je een donatie doet voor een compleet bankje wordt er op het bankje een plaatje met tekst bevestigd. Je wensen voor een speciaal plekje voor een herinneringsbank en de tekst voor een plaatje bespreek je met Staatsbosbeheer.

Wil jij ook genieten van de zitbankjes in de natuur van Terschelling en draag jij ook je steentje bij aan de vervanging van de zitbankjes en uitbreiding met picknicksets en herinneringsbanken? Doneer dan nu!

  Joeri Lamers
  Boswachter van dit project

  Volg Joeri via het Boswachtersblog