Image

Bescherm de zwarte stern

Ik doneer!
€14 650
streefbedrag €15 000
1531 resterende dagen
98 %
  • 54 donateurs
Ik doneer!

delen

De zwarte stern heeft het moeilijk in Nederland. We kunnen hem een handje helpen door broedvlonders neer te leggen, zodat hij daar geen energie in hoeft te steken. Deze prachtige vogel heeft jouw hulp nodig dus doneer een nieuw nest!

In totaal willen we 150 vlotjes plaatsen waar de zwarte stern kan broeden. Een vlotje kost € 130 en gaat 10 jaar mee. Je steunt de zwarte stern dus een jaar voor maar € 13! Naast de nieuwe nestjes willen we ze ook beter kunnen volgen en daarom willen we webcams neerzetten om te zien of we succesvol zijn. Deze vogels hebben een steuntje in de rug nodig. Help jij dit mogelijk maken? 

Staatsbosbeheer organiseert samen met de makers van tv-programma BuitenGewoon speciaal voor haar kijkers een excursie naar de zwarte stern in de Millingerwaard. Boswachter Twan Teunissen vertelt tijdens deze excursie alles over het bijzondere leven van de zwarte stern. En waarom deze vogel juist naar dit gebied komt om te broeden. De excursie duurt twee uur. Deelnemers krijgen hierover bericht, zodra we het project afronden en we de excursie kunnen plannen.

Tijdens deze morgen ga je samen met medewerkers van Staatsbosbeheer mee om nestvlotjes uit te leggen. Afhankelijk per gebied zal dit deels per kano gebeuren. Op de locatie mag je je handen uit de mouwen steken en helpen met het aanbrengen van graszoden en waterplanten op de nestvlotjes. Vaak worden de vlotjes direct geïnspecteerd door de zwarte sterns en levert dit spectaculaire beelden op. Aan het einde van de morgen staat er een heerlijke lunch voor je klaar. Betaal € 500 of meer voor deze unieke ervaring voor twee personen!

Staatsbosbeheer biedt jou eenmalig de kans om mee te gaan met het uitleggen van nestvlotjes voor de zwarte stern. De zwarte stern broedt op de mooiste locaties in de Gelderse poort die vaak niet toegankelijk zijn voor het publiek vanwege de kwetsbaarheid van het terrein. De boswachter van Staatsbosbeheer heeft daarom een arrangement gemaakt voor 2 personen in deze vier bijzondere gebieden: De Millingerwaard, Oude Rijnstrangen, De Ooijse graaf en De Oude Waal.

Het beschermen van de zwarte stern wordt mede mogelijk gemaakt door Boskalis, met een mooie gift van
€ 2.500. 

  Twan Teunissen
  Boswachter van dit project
   
  Volg Twan via Twitter