Image

Nederland plant bomen in Zuid-Holland

Ik doneer!
4 120
streefbedrag 15 000
2381 resterende dagen
27 %
  • 32 donateurs
Ik doneer!

delen

Bossen zijn van levensbelang, voor mens, dier en klimaat. Ze zijn het thuis van vele dieren en planten. En wij kunnen daar wandelend, fietsend, struinend heerlijk van genieten! Van bos word je blij: wetenschappelijk onderzoek toont aan dat ‘groen’ ons gezond maakt en houdt.
 
En bossen doen nog meer! Ze halen CO2 uit de lucht en zetten die om in zuurstof en biomassa (zoals hout, blad en wortels). De zuurstof geven ze af aan de lucht. Een gemiddelde boom slaat wel 20 kilo CO2 per jaar op. Dat is een belangrijke bijdrage aan het verminderen van CO2 in de atmosfeer en daarmee een rem op de opwarming van de aarde.
 
Kortom, we hebben bossen nodig en jij kunt daaraan bijdragen door een of meerdere bomen te doneren! Voor €10 doneer je uit naam van jezelf of van iemand anders, een boom in Zuid-Holland. Dan plant Staatsbosbeheer hem op een plek waar dat het hardst nodig is. Bijvoorbeeld omdat er veel bomen door ziekte en droogte zijn doodgegaan. Of omdat Staatsbosbeheer er nieuwe natuur inricht. Na je donatie ontvang je een duurzaam digitaal certificaat.
 
Dus maak de wereld een stukje gezonder en groener en doneer een of meerdere bomen voor Zuid-Holland of geef een boom aan iemand cadeau!

  Joël Haasnoot
  Boswachter van dit project