Image

Doneer boom voor bosgebied De Vuursche

Ik doneer!
15 250,16
streefbedrag 15 000
100 %
  • 119 donateurs
Ik doneer!

delen

Het bosgebied De Vuursche heeft meer bomen nodig omdat er veel zieke en dode bomen zijn. In een gebied ter grootte van 3,5 hectare wil Staatsbosbeheer nieuwe bomen aanplanten. Jij kunt helpen door een of meerdere bomen te doneren. Voor € 10 per boom plant Staatsbosbeheer uit jouw naam een boom.

In dit bosgebied zijn er veel fijnsparren aangetast door de letterzetter. Dit is een bastkever die door een paar droge jaren op rij vrij spel heeft gehad, omdat deze naaldbomen in droogte minder hars aanmaken. Vervolgens gaan de fijnsparren dood.
 
Het bos in De Vuursche bestaat uit naaldbomen met veel open plekken waar natuurlijke aanwas van andere boomsoorten geen kans krijgt te groeien. Door het plaatsen van linde- en eikveren (iets grotere, jonge bomen die beter tegen een stootje kunnen) is die kans er wel. Met deze nieuwe bomen wordt het bos vitaler, een heuse trekpleister voor dieren en vogels om te schuilen en te nestelen. Het bos wordt zo ook aantrekkelijker voor de vele bezoekers aan boswachterij De Vuursche.

Bomen dragen niet alleen bij aan de biodiversiteit. Ze halen ook CO2 uit de lucht en zetten die om in zuurstof en biomassa (zoals hout, blad en wortels). De zuurstof geven ze af aan de lucht. Een gemiddelde boom slaat circa 20 kilo CO2 per jaar op. Dat is een belangrijke bijdrage aan het reduceren van de CO2 in de atmosfeer en het verminderen van de opwarming van de aarde.
 
Naast de crowdfunding hopen we met behulp van fondsen, stichtingen en bedrijven een groot deel van het bedrag op te halen. De eerste 1.000 bomen zijn binnen, gedoneerd door nieuwe leden van de Evangelische Omroep.
 
Vind je het belangrijk om te blijven genieten van het prachtige bosgebied De Vuursche? Doneer dan nu voor de aanplant van nieuwe bomen!  Als dank voor je donatie ontvang je bij de bevestiging een certificaat.

  Bob Verweij
  Boswachter van dit project