Image

Doneer een boom voor bosgebied De Vuursche

Ik doneer!
5 740,10
streefbedrag 15 000
2381 resterende dagen
38 %
  • 39 donateurs
Ik doneer!

delen

Het bosgebied De Vuursche heeft meer bomen nodig omdat er veel zieke en dode bomen zijn. In een gebied ter grootte van 3,5 hectare wil Staatsbosbeheer nieuwe bomen aanplanten. Jij kunt helpen door een of meerdere bomen te doneren. Voor € 10 per boom plant Staatsbosbeheer uit jouw naam een boom.

Het bos in De Vuursche bestaat uit naaldbomen. Veel bomen, zoals de lariks zijn aangetast. Ook zijn er veel open plekken waar natuurlijke aanwas van andere boomsoorten geen kans krijgt te groeien. Door het plaatsen van linde- en eikveren (iets grotere, jonge bomen die beter tegen een stootje kunnen) is die kans er wel. Met deze nieuwe bomen wordt het bos vitaler, een heuse trekpleister voor dieren en vogels om te schuilen en te nestelen. Het bos wordt zo ook aantrekkelijker voor de vele bezoekers aan boswachterij De Vuursche.

Bomen dragen niet alleen bij aan de biodiversiteit. Ze halen ook CO2 uit de lucht en zetten die om in zuurstof en biomassa (zoals hout, blad en wortels). De zuurstof geven ze af aan de lucht. Een gemiddelde boom slaat circa 20 kilo CO2 per jaar op. Dat is een belangrijke bijdrage aan het reduceren van de CO2 in de atmosfeer en het verminderen van de opwarming van de aarde.

Voor dit gebied werken we met deelprojecten. Het eerste project is succesvol afgerond en heeft € 15.000 opgeleverd, goed voor de aanplant van 1.500 bomen. Maar er zijn nog veel meer bomen nodig om het bos sterk en gezond te maken. Daarom starten we nu met het tweede deelproject, opnieuw voor 1.500 bomen. Vind je het belangrijk om te blijven genieten van het prachtige bosgebied De Vuursche? Doneer dan nu voor de aanplant van nieuwe bomen!  Als dank voor je donatie ontvang je bij de bevestiging een certificaat.

  Bob Verweij
  Boswachter van dit project