Image

Help Buitenplaats Elswout weer opengaan

Ik doneer!
26 161,83
streefbedrag 25 000
100 %
  • 475 donateurs
Ik doneer!

delen

Op woensdag 5 juli raasde storm Poly met windstoten van meer dan 140 km/uur over het land. Haarlem en omgeving is hard getroffen, zo ook de eeuwenoude Buitenplaats Elswout. Voor de boswachters van Staatsbosbeheer en bezoekers van de buitenplaats is dit een grote klap. Meer dan honderd grote bomen zijn omgegaan en hebben van alles meegenomen in hun val. Voor de veiligheid van de bezoekers zijn de meeste paden nu afgesloten. Het is nog te gevaarlijk of simpel weg niet mogelijk om te wandelen in het parkbos. ’De schade is enorm,” vertelt boswachter Rien de Vries. “Meer dan honderd grote bomen, sommige van meer dan 150 jaar oud zijn omgewaaid. Maar ook delen van oude lanen, hekwerken en paden hebben veel schade. Het hoort bij de natuur, maar het doet ook pijn om te zien, het is een verdrietig gezicht.’’ 
 
Er wordt keihard gewerkt Elswout weer toegankelijk te krijgen. Het opruimen en herstellen van de schade is een grote en zware klus, die bovendien veel geld kost. Door middel van een crowdfundactie wil Staatsbosbeheer € 25.000 ophalen voor het weer openstellen van de buitenplaats. Aannemers moeten worden ingehuurd voor een kraan of hoogwerker, paden hersteld en hout afgevoerd. Met het op te bedrag kan de schade worden opgeruimd en de buitenplaats weer veilig worden opengesteld. Ook het Koepad, een fietspad in de buurt van Elswout kan dan worden hersteld. Herstel van de aangetaste lanen is voor een later moment.
 
Help Elswout weer open gaan!
‘’Alle beetjes helpen om Elswout weer te kunnen openstellen en de schade te herstellen.’’ zegt boswachter Rien de Vries. Bij donaties vanaf € 100 neemt de boswachter je mee op een exclusieve excursie langs de stormschade. In deze excursie laat Staatsbosbeheer zien wat de impact is van de storm en hoe de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Uiteraard komt daar ook uitgebreid de natuur op de buitenplaats aan bod.
 
Wil je ook weer kunnen genieten van de mooie natuur in parkbos Buitenplaats Elswout en draag jij ook je steentje bij aan de het herstel van de stormschade? Doe mee en doneer dan nu!
 
Doneer via Ideal of via Tikkie!

  Rien de Vries
  Boswachter van dit project

  Volg Rien via Twitter