Image

Kraak code S.T.O.R.M. in de Schoorlse Duinen

Ik doneer!
120,50
streefbedrag 3 000
4274 resterende dagen
4 %
  • 4 donateurs
Ik doneer!

delen

Beeld je in: er is een verschrikkelijke storm onderweg, die steeds erger wordt. Bomen, planten en dieren zijn in gevaar. De enige manier om de natuur te redden is door gebruik te maken van weermachines die door heel Nederland verspreid zijn. Wie kan de geheime code van deze machines kraken en beschermt zo de natuur? Dát is de opdracht bij Code S.T.O.R.M, een unieke belevenis voor kinderen tussen de 7-12 jaar, georganiseerd door de boswachters van Staatsbosbeheer en Wereld Natuur Fonds. Lukt het om achter de activatiecode te komen om de weermachine op tijd aan te zetten?
 
De beleving duurt ongeveer 90 minuten waarbij je 2,5 kilometer wandelt in een natuurgebied en tussentijds verschillende “escape room” opdrachten doet die +/- 500 meter uit elkaar liggen. Door het bekijken van video’s die getoond worden via QR-codes op paaltjes en informatie die in de “echte wereld” verstopt zijn, verzamelen de kinderen de juiste informatie om puzzels op te lossen en zo de activatiecode te achterhalen. Onderweg leren ze verschillende dingen over de natuur zoals wat biodiversiteit is, waarom verschillende bomen in een bos belangrijk zijn en hoelang afval blijft liggen in de natuur. Lossen deze “natuurhelden” alle puzzels op met succes, dan kan de kist met de weermachine geopend worden en wordt de machine geactiveerd.
 
Om deze unieke activiteit in de natuur van Schoorl te kunnen realiseren zijn verschillende materialen nodig ter waarde van € 3.000, waarvoor Staatsbosbeheer geen financiering krijgt. Met behulp van bedrijven en bezoekers van de Schoorlse Duinen hopen we het geld op te halen.
 
Vind je het ook belangrijk dat kinderen in de Schoolse Duinen op een speelse wijze leren over de natuur? Doneer dan nu en doe mee!
 
  Patricia van Lieshout
  Manager Buitencentrum Schoorlse Duinen