Image

Samen houden we De Pelen beleefbaar

Ik doneer!
1 100
streefbedrag 20 000
2448 resterende dagen
6 %
  • 8 donateurs
Ik doneer!

delen

Op de grens van Noord-Brabant en Limburg vormen Mariapeel, Deurnsche Peel en Nationaal Park Groote Peel een indrukwekkend moeras. Hier laat het landschap zich lezen als een geschiedenisboek. Het overgrote deel van het veenmoeras werd door turfstekers afgegraven en als ‘het goud van de Peel’ verkocht. De sporen hiervan zijn nog overal aanwezig. Ooit een ondoordringbaar moeras, nu een landschap van water, heidevelden, zandruggen, berken en open vlaktes begroeid met pijpenstrootjes. Een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. De rust van de Groote Peel lokt ruim honderd soorten broedvogels en ook trekvogels, zoals de trompetterende kraanvogel, strijken hier neer.
 
In de Peelstreek zijn veel recreatieve voorzieningen, waaronder wandel- en fietspaden, knuppelbruggen, uitkijkpunten, bankjes, borden, uitkijktorens en een vogelkijkhut. Ideaal voor natuurliefhebbers om bijvoorbeeld te wandelen en te fietsen.

Helaas heeft Staatsbosbeheer te weinig regulier budget voor het onderhoud van al deze bijzondere, waardevolle recreatieve voorzieningen. We vinden het belangrijk dat deze voorzieningen veilig zijn en er netjes bij liggen. Er ligt veel werk om deze voorzieningen op peil te houden. Zo stimuleren we ook de bezoekers om netjes om te gaan met het gebied waarin ze de natuur optimaal kunnen beleven.

Met steun van bedrijven, fondsen en particulieren die de natuur in de Peel een warm hart toedragen willen we voor extra middelen zorgen, zodat we doorlopend de voorzieningen kunnen blijven onderhouden.

Vind jij het ook zo heerlijk om te genieten van de recreatieve voorzieningen in de Peelstreek en wil je dit in de toekomst blijven doen? Doneer dan nu en doe mee!
 
  Lieke Verhoeven
  Boswachter van dit project