Image

Samen houden we het Drents-Friese Wold beleefbaar

Ik doneer!
25
streefbedrag 25 000
3842 resterende dagen
0 %
  • 1 donateur
Ik doneer!

delen

Er zijn nog maar weinig plaatsen in Nederland waar je zo’n groot aaneengesloten natuurgebied vindt als in het Drents-Friese Wold. Bijzonder aan dit gebied is de enorme afwisseling en het feit dat het bos steeds een beetje natuurlijker en wilder wordt. Staatsbosbeheer plant onder andere inheemse boomsoorten aan, dempt sloten en onderhoudt de oude brede oogstwegen niet allemaal meer.  
 
Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is al jaren een heerlijk wandel- en fietsgebied waar je de kracht van verwildering beleeft. Je kunt er eindeloos dwalen over smalle slingerende paden. Als je minder avontuurlijk bent ingesteld, leiden de vele verschillende routes, je langs de mooiste plekken.
 
Om je als gast van het Wold te kunnen laten genieten van de prachtige natuur, heeft Staatsbosbeheer vele wandel- en fietspaden, vlonderpaden, uitkijkpunten, bankjes, borden, een uitkijktoren en zelfs 2 familiepaden aangelegd.
 
Voor het onderhoud van al deze recreatieve voorzieningen in het Drents-Friese Wold ontvangt Staatsbosbeheer geen reguliere financiering; daarom vragen we zonder al te veel schroom een vrijwillige bijdrage waarmee we het Wold mooi en aantrekkelijk kunnen blijven houden.

Vind je het ook belangrijk dat het Drents-Friese Wold beleefbaar blijft? Doneer dan nu en doe mee!


  Iwan de Vries
  Boswachter van dit project