Image

Beklim met duintrap Brouwerskom de hoogste duinenrij van Nederland

Ik doneer!
29 905
streefbedrag 29 375
100 %
  • 117 donateurs
Ik doneer!

delen

Deze trap bij de Brouwerskom is de derde trap die je via het steile duin naar de hoogste duinenrij van Nederland brengt. De trap telt 125 treden. Het is een ware uitdaging om hier het duin te beklimmen. De beloning is groots. Via een zandkom kom je bij een prachtig uitzicht en kan je uitkijken over de polder. Je kan hier ook je conditie verbeteren. Menig sporter komt hier op de trappen trainen en ook veel wandelaars die zich voorbereiden op bergtochten beklimmen de trappen. Een bezoek aan de Schoorlse Duinen is niet compleet als je de trappen niet betreedt.
 
De trap van de Brouwerskom is aan vervanging toe. De treden zijn op een aantal plaatsen rot of zelfs verdwenen en de leuningen zijn stuk. Er is een mooi ontwerp, waarbij de treden van onderhoudsarm corten-staal worden gemaakt. Dit is een duurzaam materiaal waardoor de trap de komende 40 jaar weer mee kan gaan. De huidige bielzen worden afgevoerd en vervangen voor het staal.

Staatbosbeheer ontvangt een minimale subsidie voor de recreatieve voorzieningen en daarom werven we voor donateurs om de realisatie te financieren.
 
Draag jij ook je ‘treetje’ bij? Doneer dan € 235 voor een traptrede inclusief een naamplaatje. Het naamplaatje wordt eenmalig geplaats zonder een verwijzing naar een website. De afhandeling van het naamplaatje wordt geregeld door het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer.
Bij vragen over het naamplaatje, stuur een mail naar schoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl.
 
Lukt het niet om een trede te doneren? Dat is geen probleem. Alle beetjes helpen om de traptreden bij elkaar te sparen.

  Patricia van Lieshout
  Boswachter van dit project

  Volg Patricia via twitter