Image

NPB in Flevoland

Ik doneer!
11 570,83
streefbedrag 0
0 %
  • 209 donateurs
Ik doneer!

delen

Wil jij ook meer bos in Nederland? Mensen komen naar het bos om bijvoorbeeld te luisteren naar de vogels en de hond uit te laten. En kinderen kunnen vrolijk spelen in de speelbossen. In november 2020 startte De Evangelische Omroep (EO) de campagne Nederland plant bomen. Met die bomen worden in de twaalf provincies nieuwe bossen aangelegd. Zo ook in Flevoland. De tv-campagne is nu afgerond, maar er kan nog steeds gedoneerd worden. Jij kunt helpen door een of meerdere bomen te doneren voor nieuw bos in Flevoland. Voor € 7,50 per boom plant Staatsbosbeheer uit jouw naam de boom in een van de bossen. Doe je mee? Doneer dan nu!

De natuur van Flevoland is grotendeels door mensenhanden aangelegd. Hoewel alle natuur in Flevoland op de tekentafel is bedacht, is het toch heel divers. Veel ongerepte natuur is spontaan ontstaan in deze bedachte natuurgebieden. Bijvoorbeeld het grootste wetlandgebied in het Nationaal Park Nieuw Land, bestaande uit de gebieden Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, Marker Wadden en het Markermeer. Het landschap van het laaglandmeer vormt een rustgebied voor veel trekvogels. Ook leven hier vele duizenden Europees beschermde vogels. Elk deelgebied heeft zijn eigen, unieke natuurkwaliteit. Zoals de Oostvaardersplassen met het rietmoeras. De Marker Wadden met haar bijzondere onderwaternatuur, die ontstaat door de waterstromingen rondom de door de mens aangelegde eilanden. En de zoetwaterparel van de Zuiderzee, de Lepelaarplassen.
Nergens ter wereld kun je zoveel verschillende soorten landschappen zien op een dag als in Flevoland. Rechte akkers en kanalen worden afgewisseld met grote bospartijen. Bossen waar je eindeloos in kunt dwalen zonder iemand tegen te komen. Waar kuddes konikpaarden en heckrunderen nog vrij rondlopen. 
 
De bomen in deze bossen dragen niet alleen bij aan de biodiversiteit. Ze halen ook CO2 uit de lucht en zetten die om in zuurstof en biomassa (zoals hout, blad en wortels). De zuurstof geven ze af aan de lucht. Een gemiddelde boom slaat circa 20 kilo CO2 per jaar op. Dat is een belangrijke bijdrage aan het reduceren van de CO2 in de atmosfeer en het verminderen van de opwarming van de aarde.
 
Help mee om meer bossen aan te leggen in Nederland en doneer voor de aanplant van nieuwe bomen in Flevoland. Wil je meer weten over de actuele stand va de campagne? Klik hier voor de website of klik hier voor instagram.

                        
  


 
  

Amy Zeeman 
Boswachter van dit project