Image

NPB in Groningen

Ik doneer!
10 645,39
streefbedrag 0
0 %
  • 258 donateurs
Ik doneer!

delen

Wil jij ook meer bos in Nederland? Mensen komen naar het bos om bijvoorbeeld te luisteren naar de vogels en de hond uit te laten. En kinderen kunnen vrolijk spelen in de speelbossen. In november 2020 startte De Evangelische Omroep (EO) de campagne Nederland plant bomen. Met die bomen worden in de twaalf provincies nieuwe bossen aangelegd. Zo ook in Groningen. De tv-campagne is nu afgerond, maar er kan nog steeds gedoneerd worden. Jij kunt helpen door een of meerdere bomen te doneren voor nieuw bos in Groningen. Voor € 7,50 per boom plant Staatsbosbeheer uit jouw naam de boom in een van de bossen. Doe je mee? Doneer dan nu!

De bomen in deze bossen dragen niet alleen bij aan de biodiversiteit. Ze halen ook CO2 uit de lucht en zetten die om in zuurstof en biomassa (zoals hout, blad en wortels). De zuurstof geven ze af aan de lucht. Een gemiddelde boom slaat circa 20 kilo CO2 per jaar op. Dat is een belangrijke bijdrage aan het reduceren van de CO2 in de atmosfeer en het verminderen van de opwarming van de aarde.
 
Help mee om meer bossen aan te leggen in Nederland en doneer voor de aanplant van nieuwe bomen in Groningen. Wil je meer weten over de actuele stand va de campagne? Klik hier voor de website of klik hier voor instagram.

Annet de Jong
Boswachter van dit project