Image

Klim en klauter op het houten Pad van Theodoor in Orvelte

Ik doneer!
1 218,25
streefbedrag 2 500
49 %
  • 39 donateurs
Ik doneer!

delen

Het houten Pad van Theodoor in het speelbos in het Drentse Orvelte is toe aan een grondige onderhoudsbeurt. Een van de objecten was het huisje van Theodoor met een touwbrug over het water. Dit huisje is in de loop der tijd versleten en was niet meer veilig. Het speelobject is daarom verwijderd. En dat terwijl dit pad met al zijn speelobjecten zo belangrijk is voor de kinderen in de omgeving. Het plan is om dit pad te gaan opknappen. Samen met de provincie Drenthe pakt Staatsbosbeheer de opknapbeurt van veel speelobjecten aan. Er is alleen geen geld beschikbaar om ook het huisje van Theodoor te vervangen. Doe jij mee om de vervanging te realiseren? Doneer dan nu!
 
Het houten Pad van Theodoor is een klim- en klauterroute waarin je in een verhaal over een avontuurlijk varkentje terechtkomt. Tijdens de tocht loop je over houten vlonders en bruggetjes en loop je langs het verhaal van het varkentje Theodoor. Volg Theodoor op zijn pad door gebruik te maken van je zintuigen. Luister naar zijn geknor, het fluiten van de vogels en het blaten van de schapen. Klim in een holle boom, maak muziek en verstop je in een vossenhol! Het pad van Theodoor is te vinden vlak buiten het museumdorp Orvelte. Het pad is ongeveer 300 meter lang en als het pad helemaal is ontdekt, kun je via de “Theodoor-paaltjes” de weg terugvinden naar het dorp.
 
De kosten voor het maken en plaatsen van het nieuwe speelobject bedragen rond de € 15.000. Met behulp van de provincie en het recreatieschap is het grootste gedeelte van het benodigde bedrag in 2020 opgehaald. Ook bezoekers van het Pad van Theodoor vragen we hun steentje bij te dragen. Via crowdfunding hopen we € 2.500 op te halen.

 
Vind jij het ook zo heerlijk om rond te dwalen in het speelbos bij Orvelte en het verhaal over Theodoor met anderen te kunnen ervaren? Doneer dan mee en zorg ervoor dat dit avontuur behouden blijft voor jong en oud!

  Evert Thomas
  Boswachter van dit project

  Volg Evert via twitter