Image

Geniet van de IJsseldelta vanaf de Uitkijktoren Jan Nap

Ik doneer!
5 850,50
streefbedrag 10 000
1990 resterende dagen
59 %
  • 77 donateurs
Ik doneer!

delen

Het Nationaal Landschap IJsseldelta is toe aan een vernieuwde, duurzame en veilige uitkijktoren. Net als alle andere recreatieve voorzieningen wordt de Jan Nap toren ieder jaar gekeurd op veiligheid. De laatste jaren was er steeds meer mis met de toren en liepen de kosten enorm op. Staatsbosbeheer heeft niet de financiële middelen om ieder jaar zo veel geld uit te geven aan de uitkijktoren. Het idee is dat alle dragende delen, vloeren en balustrade worden vervangen door duurzaam materiaal. Op deze manier is de toren weer veilig en duurzaam gebruikt kan worden door  onze bezoekers. Draag je ook je steentje bij aan de nieuwe toren? Doneer dan nu!
 
De observatietoren is een herinnering aan Jan Nap, Ridder in de orde van Oranje Nassau. Hij was de stuwende kracht achter de vogelwerkgroep IJsseldelta te Kampen. Jan Nap was regionaal, nationaal en internationaal actief en genoot erkenning als groot vogelkenner en aimabel mens. De toren staat in het Nationaal Landschap IJsseldelta; een prachtig gebied voor mens én natuur. Naast schitterende oude steden vind je hier hoge terpen, bloemrijke uiterwaarden en ongelofelijke aantallen ganzen, eenden en weidevogels. Langs de rivieren bloeit in het voorjaar de bijzondere kievitsbloem. Het Nationaal Landschap IJsseldelta wordt begrensd door het Zwarte Water, de IJssel en het Zwarte Meer. Het strekt zich uit over delen van de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Zwolle.
 
De kosten voor de bouw van deze vernieuwde uitkijktoren bedragen € 40.000. Met behulp van bedrijven, fondsen, provincie en gemeenten hopen we € 30.000 op te halen. Ook bezoekers van het Nationaal Landschap IJsseldelta vragen we hun steentje bij te dragen. Via crowdfunding rekenen we op een bedrag van € 10.000.
 
Vind jij het ook zo magisch om de IJsseldelta van bovenaf een uitkijktoren te bewonderen? Doneer dan mee en help bij de vernieuwing van deze unieke toren.


  Jeroen den Hartog
  Boswachter van dit project