Image

Steek de kabouters van de Schoorlse Duinen in nieuwe jasjes

Ik doneer!
€5 000
streefbedrag €5 000
1609 resterende dagen
100 %
  • 18 donateurs
Ik doneer!

delen

Langs het avontuurlijke kabouterpad in de Schoorlse Duinen staan al heel wat jaren 9 kabouters met hun voetjes in het zand. Een aantal van deze houten kabouters is versleten en zijn flets van kleur geworden. Staatsbosbeheer wil deze vervangen door nieuwe kabouters met nieuwe jasjes. Het laten maken van de kabouters is vakwerk en kost ook wat waarvoor geen geld beschikbaar is. Daarom doen we een beroep op alle kaboutervrienden in het land om een bijdrage te geven. Draag jij ook je steentje bij om de kabouters in een nieuw jasje te steken? Doneer dan nu!
 
Het kabouterpad start bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, aan de rand van het hoogste duingebied van Nederland. Met een puntmuts op lopen de kinderen samen met hun (groot)ouders een route van 2 kilometer. Onderweg is genoeg te ontdekken, zoals kaboutersporen met kleine voetafdrukken in het zand en wielsporen van een kruiwagentje. Luister naar een verhaal uit het kabouterboek en maak samen kabouteropdrachten bij elke Duinkabouter. Na afloop ontvangen de kinderen een kabouterplaat of diploma.
 
De kosten voor het vernieuwen van de kabouters bedragen € 3.500. Via crowdfunding gaan we met de kaboutervrienden dit bedrag ophalen.

Vind jij het ook leuk om op zoek te gaan naar echte kabouters in de Schoorlse Duinen? Doneer dan mee voor het vernieuwen van deze kabouters.

  Patricia van Lieshout
  Boswachter van dit project

  Volg Patricia via twitter