Image

Trap mee om het MTB-parcours Dijkgatbos en Wierholt op orde te houden

Ik doneer!
65
streefbedrag 1 500
2448 resterende dagen
4 %
  • 1 donateur
Ik doneer!

delen

In het meest noordelijke puntje van de Wieringermeer vind je tussen de akkers opeens een prachtig bos: het Robbenoordbos. Een gevarieerd bos dat door zijn ligging aan het IJsselmeer een belangrijke stapsteen is voor veel (trek)vogels. Dagelijks genieten veel recreanten van het gebied.

Een van de recreatievoorzieningen in het gebied is het MTB-parcours. De mountainbikeroute Dijkgatbos begint rechts van het informatiebord en verdwijnt al snel in het bos. De route slingert behoorlijk door het bos en hoge snelheden zijn door de vele bochten niet echt mogelijk. De route bestaat geheel uit singletrack en de mooie paadjes volgen elkaar in rap tempo op net zoals de vaak erg scherpe bochten. Je passeert zelfs een heuse kombocht van 180 graden.

In de loop van 2023 is het nieuwe parcours gerealiseerd dat volledig gefinancierd is door de MTB-vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer. Hierbij is het parcours uitgebreid met een kleine, maar uitdagende lus over de heuvel op ’t Wierholt.
 
Sponsoren nodig voor onderhoud
Het aanleggen, onderhouden en beheren van het parcours kost geld. Staatsbosbeheer heeft een beperkt budget om recreatieve voorzieningen aan te leggen en te onderhouden. Voor onderhoud van het MTB-parcours is geen budget. Daarom vragen we de gebruikers om te helpen de route goed en veilig te houden. Met jouw bijdrage kan het MTB-parcours in het bos nog lang blijven bestaan.

Doe mee en doneer nu voor het op orde houden van het MTB-parcours Dijkgatbos en Wierholt!

  Mikal Folkertsma
  Boswachter van dit project