Image

Rijd mee op de nieuwe Heideslak op de Sallandse Heuvelrug

Ik doneer!
15 705
streefbedrag 20 000
1274 resterende dagen
79 %
  • 30 donateurs
Ik doneer!

delen

De Sallandse Heuvelrug herbergt een bijzondere soort:
De Heideslak. Al enige jaren kan je tussen het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer en het uitzichtpunt op de Noetselerberg een bijzonder soort vervoersmiddel tegenkomen. De Heideslak is een electrokar die is ingericht om zeven mensen mee te nemen.
 
Het Buitencentrum is dé startplek voor allerlei activiteiten in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Een unieke bestemming voor kinderfeestjes, familie-uitjes en schoolreisjes. Veel ouderen komen hier ook graag met hun (klein)kinderen, waar ze kunnen leren en spelen in de natuur. De natuur is bijzonder, maar sommige delen zijn slecht bereikbaar voor mindervaliden. De Heideslak biedt de uitkomst.
 
De Heideslak heeft versterking nodig want er is veel animo voor de ritjes en vaak moeten we mensen teleurstellen omdat de wachttijd te lang is. Ook is er meer behoefte aan het vervoeren van gasten met rolstoelen. Dit kunnen we faciliteren door met een tweede Heideslak te gaan rijden. Hierdoor ontstaat er geen gemis voor ouderen die graag met hun (klein-)kinderen de natuur willen ontdekken. Een groep enthousiaste vrijwilligers neemt de mensen mee op een bijzondere excursie. Onderweg vertelt de chauffeur leuke verhalen en wijst hij op mooie dingen in de natuur.
 
Er is vanuit reguliere financiering helaas geen geld beschikbaar om een tweede electrokar aan te schaffen. Daar is hulp van fondsen, lokale overheden, het bedrijfsleven en particulieren voor nodig.
De aanschaf van een nieuwe Heideslak, geschikt voor 15 personen met een vaste plek voor een rolstoel, bedraagt € 20.000. Om dit bedrag zo snel mogelijk bijeen te bregen, starten we met de fondsenwerving. Van de heer Wim Ligtenberg is er namens Nemaco Bouwmachines B.V. al een prachtig bedrag van € 8.930 gedoneerd. 
 
We zoeken sponsoren en donateurs die willen bijdragen en daar ook een tegenprestatie voor kunnen ontvangen in de vorm van een rit met de electrokar waar een educatieve excursie met de boswachter aan gekoppeld is.
Bij een donatie van minimaal € 1.000 staat de electrokar met chauffeur voor u en uw gasten klaar om u door het mooie landschap te vervoeren.
 
Saskia Boerrigter - van Weert
Manager Buitencentrum Sallandse Heuvelrug